Εκτύπωση
PDF

8 Δεκεμβρίου 2014

Λίφτινγκ στο παρατηρητήριο γαλλικής αμπελουργίας

Το FranceAgriMer παρουσίασε στην Vinitech, το νέο site για το γαλλικό Παρατηρητήριο που ξεκίνησε το 2009 για τη διάδοση πληροφοριών και στρατηγικών αναλύσεων του τομέα. Η ιστοσελίδα ανακαινίστηκε πλήρως το 2014 και είναι τώρα διαθέσιμη στο www.observatoire-viti-france.com.

«Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί και προορίζεται ως ένας τόπος για να συγκεντρωθούν βασικές πληροφορίες σχετικά με τη γαλλική αμπελουργία, δήλωσε ο Philippe Janvier, υπεύθυνος των υπηρεσιών οικονομίας της αγοράς του FranceAgriMer. Η νέα έκδοση του site είναι μέρος του στρατηγικού σχεδίου του Υπουργείου Γεωργίας για το 2025, το οποίο δίνει έμφαση στην ανάπτυξη. Η προοπτική του κλάδου και η εξέλιξή του μέσω των δεδομένων που διατίθενται στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου είναι να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση.

Το παρατηρητήριο περιλαμβάνει 9000 έγγραφα και δημόσια δεδομένα, τα οποία παρέχονται ελεύθερα. Τακτικά ενημερωμένο, το παρατηρητήριο προσφέρει πρόσβαση σε πληροφορίες σε διαφορετικά επίπεδα (εθνικό, περιφέρειας, κοινότητας ...) με εύκολη πλοήγηση. Θεματικοί φάκελοι και δυναμικές έρευνες αυξάνουν τις πιθανότητες του χρήστη να βρει αυτό που χρειάζεται.

«Θέλαμε να διευρύνουμε τους χρήστες και το περιεχόμενο», δήλωσε ο Philippe Janvier. Το Παρατηρητήριο έχει επικεντρωθεί στην ανταλλαγή πληροφοριών, προκειμένου να κατανοηθεί καλύτερα ο τομέας και γιατί όχι να προβλεφθούν οι αλλαγές του.

 

 

 

 

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 207 επισκέπτες συνδεδεμένους