Εκτύπωση
PDF

26 Νοεμβρίου 2014

Άδειες φύτευσης: προς αποϋλοποίηση οι αιτήσεις στη Γαλλία

Το FranceAgriMer σχεδιάζει την κατάργηση τον επόμενο χρόνο των έντυπων αιτήσεων για άδειες φύτευσης αμπέλων

και την αντικατάστασή τους με ένα ενιαίο έντυπο που θα συμπληρώνεται on-line. "Για όλες τις αιτήσεις για άδειες φύτευσης που θα γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2016, στοχεύουμε την αποϋλοποίηση τους και απλούστευσή τους», δήλωσε η Anne Haller, από το FranceAgriMer, κατά τη συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, μετά από το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο εξειδικευμένο στους οίνους. "Μόνο η αποϋλοποίηση θα μας επιτρέψει να χειριστούμε τις υποθέσεις εντός των προθεσμιών που θα έχουμε", δήλωσε η επικεφαλής του έργου της ΚΟΑ του FranceAgriMer.

 

Από αυτή την άποψη, δεν θα υπάρχουν αρχεία σε χαρτί. Όλοι οι καλλιεργητές πρέπει να έχουν πρόσβαση στο Internet για να συμπληρώσουν τον φάκελό τους.
Οι υπηρεσίες του FranceAgriMer εργάζονται επίσης και στην ιδέα υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης σε όλα τα επίπεδα (γεωργικά επιμελητήρια, συνεταιρισμούς, κλπ ...) παρέχοντας ηλεκτρονική βοήθεια για να διευκολύνουν την πρόσβαση στα αρχεία.
Η Anne Haller συζήτησε, επίσης, τη δημιουργία ενός ενιαίου εγγράφου για τις αιτήσεις φυτεύσεων ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνων και οίνων χωρίς γεωγραφική ένδειξη.

Πρόκειται για φιλόδοξο στόχο, που θα διευκολύνει το έργο του καθενός.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 94 επισκέπτες συνδεδεμένους