Εκτύπωση
PDF

25 Νοεμβρίου 2014

Συνεδρίαση θεσμικών Οργάνων του ευρωπαϊκού αμπελοοινικού τομέα με θέματα που μελλοντικά θ’ αλλάξουν το τοπίο του οίνου

Με ένα σημαντικό πλήθος θεμάτων προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες, η ομάδα Οίνος της Copa-Cogeca και με αντίστοιχη και όμοια θεματολογία η Ομάδα πολιτικού διαλόγου “Οίνος” (πρώην Συμβουλευτική Ομάδα στην οποία συμμετέχουν η Commission και διάφοροι άλλοι ευρωπαϊκοί φορείς) συνεδριάζει αύριο 26/11/14.

Στις συνεδριάσεις των ομάδων συμμετέχει η ΚΕΟΣΟΕ με τον Διευθυντή της κ. Π. Κορδοπάτη ο οποίος θα μεταφέρει τις ελληνικές θέσεις και προβληματισμούς στα δυο αυτά σημαντικά θεσμικά Όργανα.

Τα προς συζήτηση θέματα χαρακτηρίζονται περισσότερο από τον τεχνοκρατικό παρά από το πολιτικό τους περιεχόμενο, με προεξάρχον την ανταλλαγή απόψεων για τη θέση σε εφαρμογή από τα Κράτη Μέλη του νέου συστήματος για τις άδειες φύτευσης, θέμα για το οποίο, η Copa-Cogeca έχει αποστείλει ερωτηματολόγιο για τις επιλογές των Κρατών Μελών.

Τα άλλα θέματα αφορούν, την επικείμενη τροποποίηση του κανονισμού 555 σχετικά με τα εθνικά προγράμματα στήριξης, την απλοποίηση της νομοθεσίας, την θέση σε ισχύ των νέων κανόνων για το ετικετάρισμα των τροφίμων στα οποία συμπεριλαμβάνεται το κρασί, τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα της προστασίας των Γεωγραφικών Ενδείξεων στις καταλήξεις “.vin” και “.wine” στο internet, τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Κίνας μετά την έρευνα antidumping, το ετικετάρισμα των αρωματισμένων οίνων χωρίς αλκοόλ, την οριζόντια ευρωπαϊκή πολιτική προώθηση, τις ασθένειες ξύλου κ.α.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 290 επισκέπτες συνδεδεμένους