Εκτύπωση
PDF

20 Νοεμβρίου 2014

“.vin” και “.wine” κατάλογος των προστατευόμενων ενδείξεων υπό διαπραγμάτευση

Σήμερα συζητείται μεταξύ του ICANN και του κλάδου οίνου, μια αμοιβαία συμφωνία για την επίλυση της διαφοράς για τις ονομασίες περιοχών με κατάληξη “.vin” και “.wine”. Η διευθέτηση θα περιλαμβάνει σύνταξη ενός καταλόγου των ονομάτων των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης. Ο πρόεδρος του ICANN, Fadi Chehadé “επιφυλάσσεται για ένα κατάλογο των ονομάτων που θα προστατεύονται από σύμβαση μεταξύ του ICANN και ενός μητρώου, που θα συνοδεύεται και από ένα σύνολο κανόνων. Στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων αυτών, η ύπαρξη αυτού του καταλόγου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αφού είναι ελλιπής σε αυτό το στάδιο”.

Σε άρθρο της η Le Monde αναφέρει ότι ο John Nevett επικεφαλής της Donuts, που είναι ο μόνος υποψήφιος για την αγορά των επεκτάσεων ".vin" και “.wine", θέλει να υπάρξει μια θετική έκβαση στο αίτημα των οινοποιείων για την προστασία των ενδείξεων προέλευσης. Εκφράζοντας την επίγνωση ότι οι οινοπαραγωγοί θα είναι οι πρώτοι τους πελάτες αναφέρει “Είμαστε εν μέσω διασταυρούμενων πυρών στη μέση μιας μάχης μεταξύ των κρατών πέρα από εμάς”.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 362 επισκέπτες συνδεδεμένους