Εκτύπωση
PDF

17 Νοεμβρίου 2014

Με ρυθμό χελώνας η καταχώρηση ηλεκτρονικών Δηλώσεων Συγκομιδής, 40% λιγότερες από πέρυσι

Με δραματικά αργούς ρυθμούς καταχωρούνται ψηφιακά από τους αμπελουργούς στην αντίστοιχη εφαρμογή του ΥΑΑΤ οι Δηλώσεις Συγκομιδής.

Με 13 ημέρες να απομένουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας ψηφιακής υποβολής (30.11.2014), τα στοιχεία καταχωρήσεων του ΥΑΑΤ, είναι απογοητευτικά.

Πέρυσι, που η ψηφιακή καταχώριση ήταν πιλοτική και προαιρετική, είχαν καταχωρηθεί 16.659 Δηλώσεις Συγκομιδής έως τις 14.11.2013, ενώ οι αντίστοιχες Δηλώσεις φέτος ανέρχονται για την ίδια ημερομηνία στις 10.106 δηλαδή είναι λιγότερες κατά 40%.

Μόνο στις περιφέρειες Κρήτης, Μακεδονίας και Θεσσαλίας έχουν καταχωρηθεί περισσότερες Δηλώσεις Συγκομιδής από πέρσι και αυτό εξαιτίας της υποχρέωσης υποβολής ψηφιακής Δήλωσης Συγκομιδής για τους αμπελουργούς που κατέχουν δικαίωμα απόσταξης τσικουδιάς και τσίπουρου.

Βέβαια υπάρχουν νομοί που δείχνουν καλύτερη εικόνα από πέρσι όπως των Σερρών και της Κεφαλονιάς, όμως νομοί με πολλές αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις, όπως Κορινθίας, Βοιωτίας, Αχαΐας, παρουσιάζουν μεγάλη υστέρηση στο ρυθμό καταχωρήσεων. Η ΚΕΟΣΟΕ επίσης διαπιστώνει ότι ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στις περιοχές που εδρεύουν οινοποιητικοί συνεταιρισμοί.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι αμπελουργοί που κατέχουν ταυτόχρονα ελαιουργικές εκμεταλλεύσεις είναι απασχολημένοι με τις εποχικές εργασίες συλλογής ελαιοκάρπου και προφανώς, θα συνωστισθούν στις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι το ψηφιακό σύστημα του ΥΑΑΤ μπορεί να υποδεχθεί 10.000 καταχωρήσεις ημερησίως.

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 314 επισκέπτες συνδεδεμένους