Εκτύπωση
PDF

13 Νοεμβρίου 2014

Domain names .vin και .wine, το σήριαλ συνεχίζεται

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Domain incite” η αμερικάνικη εταιρεία Donuts είναι πλέον η μόνη υποψήφια για να αγοράσει τις επεκτάσεις και .vin .wine. Η εταιρεία, ηγέτης της αγοράς, έχει πράγματι κερδίσει την προσφορά για την επέκταση .wine έναντι δύο άλλων υποψηφίων. Η Donuts πρέπει να θέσει όλο το βάρος της στη διαδικασία αμοιβαίας συμφωνίας. Όμως η αλλαγή πλειοψηφίας στη Γερουσία των ΗΠΑ ίσως ν’ αλλάξει το τοπίο. Οι Ρεπουμπλικάνοι, που έχουν τώρα τον έλεγχο του Κοινοβουλίου, είναι πολύ ανθεκτικοί στην ιδέα της προστασίας των ενδείξεων προέλευσης. Επομένως, δεν είναι ένα καλό σημάδι για τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές ΓΕ που μάχονται ώστε η αντιπροσώπευση των domain names να γίνεται υπό όρους προστασίας των ευρωπαϊκών γεωγραφικών ενδείξεων.

Στην Ευρώπη, η πολιτική κινητοποίηση για το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Συμβούλιο Υπουργών, το οποίο συνεδρίασε στις 10 και 11 Νοεμβρίου υπενθύμισε τη σημασία της υπόθεσης και την επιθυμία του να υπάρξει φιλικός διακανονισμός. Στις 24 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της AFNIC, παρουσία του Προέδρου της ICANN, έγιναν πολλές προειδοποιητικές αναφορές, αφού εφόσον η διαδικασία αμοιβαίας συμφωνίας αποτύχει, η Ευρώπη δεν θα διστάσει να πάει σε δικαστική διαμάχη.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 98 επισκέπτες συνδεδεμένους