Εκτύπωση
PDF

10 Νοεμβρίου 2014

Ο Θεοδόσιος Τάσιος και ακαδημαϊκοί εξαίρουν την Στ. Κουράκου, σε εκδήλωση με αφορμή τη βράβευση του βιβλίου της, από τον OIV

Με την ευκαιρία απονομής στη συγγραφέα (και όχι μόνο) κα Σταυρούλα Κουράκου Δραγώνα, του βραβείου της κατηγορίας “Ιστορία Φιλολογία” του OIV για την έκδοση του βιβλίου “ΑΜΠΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ”, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Την έκδοση παρουσίασαν:

Ο Θεοδόσιος Τάσιος, πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας και ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ

Ο Μιχάλης Τιβέριος, Ακαδημαϊκός ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ

Ο Γ.Α. Πίκουλας Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και

Ο Γιάννης Μπουτάρης Χημικός - Οινοποιός

Στην εκδήλωση παρευρέθη πλήθος ακαδημαϊκών και εκπροσώπων φορέων του ελληνικού αμπελοοινικού τομέα.

Ο κ. Θεοδόσιος Τάσιος κλείνοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στα ουσιώδη συμπεράσματα του κάθε ομιλητή. Απευθυνόμενος στο ακροατήριο μεταξύ άλλων ανέφερε:

Τι να προσθέσεις όλα έχουν ειπωθεί. Αν είναι να κρατήσετε κάτι απόψε, κρατήστε το πιο σημαντικό από κάθε ομιλητή:

Από τον κ. Μπουτάρη: Σε μια χώρα που είναι γεμάτη τηλεβόες, κρατάμε το πόση σημασία έχει το ζωντανό παράδειγμα. Δεν έχει σημασία ποιο είναι, σημασία έχει το παράδειγμα και όχι η μετακένωση γνώσεων από πάνω, ούτε οι τηλεβόες.

Από τον κ. Πίκουλα κρατάμε: τη δυνατότητα του πνεύματος να ενειλώνεται και να εμφιαλώνεται και να μπορεί να γίνεται πράξη.

Από τον κ. Τιβέριο: να προσέξετε αυτήν την αρχαιομανία που δήθεν έχουμε (κοιτάξτε τι έγινε με την Αμφίπολη, που ξαφνικά όλος ο ελληνικός λαός έγινε “εστετ”) και έτσι γίναμε και αρχαιογνώστες. Ωστόσο ο κ. Τιβέριος μας έδειξε ότι να, μια περίπτωση τουλάχιστον μια στις χίλιες που δεν πρόκειται για μια αφηρημένη αρχαιογνωσία, αλλά μια συγκεκριμένη ρωμαλαία σχεδόν χειροπιαστή σχέση αυτού που ονομάζουμε αρχαιογνωσία και αλήθεια.

Ας κρατήσουμε τέλος από την κα Κουράκου εκείνο το οποίο το οποίο η ίδια είναι: Υπεύθυνος πολίτης και επιστήμονας, που στήριξε τα ελληνικά συμφέροντα του κλάδου στο εξωτερικό.

Η ΚΕΟΣΟΕ θα αναρτήσει το video της εκδήλωσης αυτή την εβδομάδα

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 429 επισκέπτες συνδεδεμένους