Εκτύπωση
PDF

4 Νοεμβρίου 2014

Αυστραλία: αύξηση εξαγωγών για τους premium οίνους

Σύμφωνα με μελέτη της Αυστραλιανής Αρχής Αμπέλου και Οίνου (AWGΑ), στο τέλος Σεπτεμβρίου,

η κατηγορία κρασιών με τιμές μεταξύ 7.5 και 9.99 AUD $ / l (5,2 και 6,9 €/ l) αυξήθηκαν κατά 8% σε όγκο σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2013. Σε αυτή την κατηγορία τιμής, 1,5 εκατομμύριο εκατόλιτρα οίνου εξήχθησαν. "Είναι ένα θετικό μήνυμα για το μέλλον», σχολίασε ο Andreas Clarke, Διευθύνων Σύμβουλος της AWGΑ στο ABC Rural. Αυτή η εξέλιξη απαντά πράγματι στην φιλοδοξία των αυστραλιανών οίνων να εγκαταλείψουν το τμήμα των entry-level οίνων και να κατακτήσουν την κατηγορία των premium. Η πτώση του δολαρίου Αυστραλίας έχει σίγουρα βοηθήσει να προωθηθούν οι αυστραλιανοί οίνοι. Η προώθηση που συντονίζεται από τους επαγγελματίες έχει επίσης βοηθήσει να καθιερωθεί αυτή η δυναμική των εξαγωγών.

 

Μεγαλύτερη αγορά για τους αυστραλιανούς οίνους η βρετανική, αυξήθηκε σε όγκο ελαφρά κατά 1%, αγορά όμως που παραμένει εστιασμένη στις εξαγωγές χύμα. Η αγορά των ΗΠΑ μειώνεται σε όγκο αλλά αυξήθηκε σε αξία, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των τιμών μεταξύ 7,5 και 9,99 δολαρίων AUD / l (5.2 έως 6.9 ευρώ / l), η οποία ανήλθε σε 2,9 εκατομμύρια εκατόλιτρα, καταγράφοντας μια αύξηση της τάξης του 19%. Κρασιά που πωλούνται άνω των AUD $ 10 / l (€ 6,9 / l) αυξήθηκαν κατά 14% σε όγκο. Στην Κίνα, οι εξαγωγές της Αυστραλίας συνεχίζουν να μειώνονται (5% με 3,7 εκατομμύρια εκατόλιτρα). Η μείωση είναι ιδιαίτερα αισθητή στο χύμα κρασί που δείχνει συρρίκνωση του 12% σε όγκο.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 575 επισκέπτες συνδεδεμένους