Εκτύπωση
PDF

16 Οκτωβρίου 2014

Τρύγος 2014 Αχαΐα: προς το τέλος του τρύγου…καλύτερα

Για την Αχαΐα και συγκεκριμένα στην περιοχή Επαρχίας Πατρών, ο τρύγος ξεκίνησε κανονικά στις  21/8/2014, με πρώτη ποικιλία την Μαύρη Κορινθιακή, και ακολούθησαν οι ποικιλίες Μοσχάτο, Μαυροδάφνη, Cabernet, και  ποικιλιακά λευκά Chardonnay και Μαλαγουζιά.

Οι βροχοπτώσεις και η υγρασία του Ιουλίου ανάγκασαν τους αμπελουργούς σε συχνά ραντίσματα και άλλες παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα τα οινοστάφυλα  που έχουν παραληφθεί μέχρι τώρα από τα οινοποιία να μην έχουν σοβαρό πρόβλημα σήψης.

Η παραγωγή του Μοσχάτου και της Μαυροδάφνης είναι μειωμένη σε σχέση με τον τρύγο του 2013 κατά 10-15% τουλάχιστον αλλά τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά δεν έχουν επηρεαστεί αρνητικά με μόνη εξαίρεση τον σακχαρικό τους τίτλο που εμφανίζεται ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με τον περσινό μέσο όρο.

Ο τρυγητός του ροδίτη που αποτελεί και την βασική ποικιλία της περιοχής ξεκίνησε δειλά σε ορισμένα οινοποιία της περιοχής λόγω των αναμενόμενων  βροχοπτώσεων με πιθανή εμφάνιση ωιδίου και περονόσπορου. Η ποιότητα  είναι αρκετά καλή χωρίς προβλήματα σήψης, αλλά με σχετικά χαμηλό σακχαρικό τίτλο και καλή οξύτητα.

Οι βροχοπτώσεις των αρχών Οκτωβρίου καθυστέρησαν τον τρυγητό αλλά με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών παρατηρήθηκε μια σαφής βελτίωση και του σακχαρικού τίτλου με αποτέλεσμα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα περυσινά επίπεδα.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 252 επισκέπτες συνδεδεμένους