Εκτύπωση
PDF

15 Οκτωβρίου 2014

Τρύγος 2014 Βοιωτία: Διαφορετική χρονιά…πριν και μετά τις βροχές

Ο ήπιος χειμώνας και η βροχερή άνοιξη προμήνυσαν μια καλή χρονιά, με εξαίρεση χαλαζόπτωση σε συγκεκριμένες περιοχές που επέφερε μείωση της παραγωγής, όχι όμως σε μεγάλη έκταση.Οι συνθήκες του καλοκαιριού χαρακτηρίστηκαν από αρκετές βροχοπτώσεις με θερμοκρασίες που κυμάνθηκαν μεταξύ 28-35 οC.

Οι πρώιμες ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Μαλαγουζιά τρυγήθηκαν χωρίς πολλά προβλήματα με καλή σχετικά φαινολική ωρίμαση για τις ερυθρές.Αντίθετα για τη βασική ποικιλία του νομού Σαββατιανού (αλλά και το Ροδίτη) με εξαίρεση τους αμπελώνες που πρόλαβαν τον τρύγο μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ο τρύγος ήταν προβληματικός εξαιτίαςβροχοπτώσεων εντός του διαστήματος του τρυγητού.

Οι βροχές επηρέασαν τον σακχαρικό τίτλο των σταφυλιών (9,5-10,5 be) και παράλληλα μείωσαν τον όγκο παραγωγής σε ποσοστό 30%.Οι τιμές παρουσίασαν ελαφρά άνοδο κυρίως εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 90 επισκέπτες συνδεδεμένους