Εκτύπωση
PDF

10 Οκτωβρίου 2014

Τρύγος 2014 Νεμέα: Συγκομιδή ανατροπών…αλλά καλή χρονιά

Το 2014 ήταν χρονιά ανατροπών. Ο Μάρτης και ο Απρίλης έδειχναν πως θα ήταν μια πολύ παραγωγική χρονιά. Όμως η πρώτη ανατροπή ήλθε με το χαλάζι που επέφερε ακόμη και 100% καταστροφή σε κάποια αμπελοτόπια, και γενικά επηρέασε το 5-7% της ζώνης της Νεμέας.

Στη συνέχεια οι συνθήκες επέτρεψαν την ανάπτυξη του ωϊδίου και προκάλεσαν την εγρήγορση των παραγωγών για να προλάβουν τις συνέπειες.Πριν την ωρίμαση οι βροχοπτώσεις διέρρηξαν τις ράγες και υπήρξε κίνδυνος σήψης των σταφυλιών.Ακριβώς πριν τον τρυγητό (δύο μέρες πριν την έναρξη) έντονη βροχόπτωση προκάλεσε φόβο όξινης σήψης που δεν επήλθε τελικά.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα μείωση κατά 35% της παραγωγής, σε σύγκριση με την περσινή παραγωγική χρονιά.Η ευγενής σήψη τελικά ανήλθε στο 2-3%, ενώ τα σταφύλια δεν αναπτύχθηκαν σε όγκο. Παρ’ όλα τα προβλήματα που επέδρασαν ποσοτικά, η φαινολική ωρίμαση και τα σάκχαρα, αναπτύχθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα με αποτέλεσμα το 2014 να χαρακτηρίζεται ως καλή χρονιά.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 162 επισκέπτες συνδεδεμένους