Εκτύπωση
PDF

8 Οκτωβρίου 2014

Τρύγος 2014 Αττική: Καλή χρονιά παρά τις αρχικές αντιξοότητες

Η βροχερή άνοιξη και το ήπιο καλοκαίρι δεν δημιούργησαν, ιδιαίτερα προβλήματα στον αμπελώνα της Αττικής, εκτός από εστίες ανάπτυξης ωιδίου που συστηματικά ήταν δυνατόν ν’ αντιμετωπισθούν. 
Ο τρύγος ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου και μέχρι το τέλος του μηνός ολοκληρώθηκε. Μερικές βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του τρύγου αν και δυσκόλεψαν τη συγκομιδή, δεν επηρέασαν την ποιότητα των σταφυλιών.

Καλή χρονιά από άποψη ποιοτικών χαρακτηριστικών με το μέσο μπωμέ των σταφυλιών στο 12, αλλά και από άποψη ποσότητας που εισκομίστηκε. Οι τιμές, η ζήτηση γλεύκους αλλά και οίνου με βάση τα περσινά επίπεδα, καταγράφουν ελαφρά ανοδική τάση. Οι πρώτες δεξαμενές που βρίσκονται σε φάση αποζύμωσης, αναδίδουν άριστα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Σαββατιανού, βασικής ποικιλίας του νομού.

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 245 επισκέπτες συνδεδεμένους