Εκτύπωση
PDF

7 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΑ: Εξαγωγείς κρασιών, εγγραφείτε, στο FDA τώρα!

 

Αποτελεί πλέον μια νέα υποχρέωση: από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο κάθε έτους, όλα τα οινοποιεία,

που παράγουν, μεταποιούν, συσκευάζουν ή αποθηκεύουν τρόφιμα με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εγγραφούν ξανά στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Μετά τη δυσκολία να εφαρμοσθεί στην πράξη στα τέλη του 2012 (συνεχίζοντας τις προσπάθειες αντιμετώπισης απάτης), η διαδικασία αυτή απαιτεί, οι εταιρείες οίνων και οινοπνευματωδών ποτών (και γενικότερα προϊόντων διατροφής) να έχουν αντιπρόσωπο στην αμερικανική αγορά, σύμφωνα με τη "Βιοτρομοκρατία πράξη", που υιοθετήθηκε το 2002.

 

Αυτή η διοικητική διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου, και σε αντίθετη περίπτωση πρόσβαση στην αμερικανική αγορά θα είναι κλειστή για τους παραβάτες. Η εγγραφή θα γίνεται στην ιστοσελίδα (στα αγγλικά) του FDA. Αυτές οι διαδικασίες μπορεί να αποτελέσουν ένα «ευαίσθητο θέμα για τους εξαγωγείς οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν γνώση των διεθνών κανονισμών του παγκοσμίου κλάδου του οίνου», εκτιμά ο Nordine Taha, υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων (της αλυσίδας JF Hillebrand Logistics Group), ο οποίος παρέχει βοήθεια συμμόρφωσης με το δίκαιο των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής αντιπροσώπευσης για το FDA.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 66 επισκέπτες συνδεδεμένους