Εκτύπωση
PDF

26 Σεπτεμβρίου 2014

Ηνωμένο Βασίλειο: δυναμική αύξηση κατανάλωσης αφρωδών οίνων, μείωση ήσυχων οίνων και αλκοολούχων ποτών

Αν και οι πωλήσεις κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μειωθεί συνολικά κατά το τρίμηνο που έληξε στα μέσα Ιουλίου, η Βρετανική Ένωση Οίνων και Οινοπνευματωδών Ποτών (WSTA) είναι αισιόδοξη, υπογραμμίζοντας ότι «οι αφρώδεις οίνοι έχουν ανοδικές τάσεις καταγράφοντας αύξηση 24% στο on-trade τμήμα της αγοράς και 20% στο off- trade. Πιστεύοντας ότι αυτή ή τάση οφείλεται στην επίδραση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την απόφαση παύσης της κλιμάκωσης των φόρων (επί 6 συναπτά έτη αυξάνονταν οι φόροι για τους οίνους και τα αλκοολούχα ποτά*), ο διευθυντής της WSTA, Miles Beale, προσθέτει ότι «η αύξηση των πωλήσεων των προϊόντων υψηλής ποιότητας, όπως οι αφρώδεις οίνοι, είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι. Η τάση αυτή επιβεβαιώνει τα συμπεράσματα της τελευταίας έκθεσης του οίκου Lanson, που αναφέρει ότι "η συνολική ανάπτυξη του τομέα των φυσαλίδων είναι καλή εξέλιξη. Υπάρχουν περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές μεταξύ των καταναλωτών αφρωδών οίνων και σαμπάνιας.

"

Για την WSTA, η ανάπτυξη των πωλήσεων των αφρωδών οίνων είναι ένας προάγγελος της βρετανικής οικονομικής ανάκαμψης. O Jean-Marie Barillère, πρόεδρος της Ένωσης des Maisons de Champagne, επισήμανε πέρυσι ότι "Σε αντίθεση με άλλα κρασιά, η σαμπάνια είναι το βαρόμετρο του ηθικού του λαού. Περισσότερο και από την οικονομία, οι επιδόσεις μας είναι συνδεδεμένες με την ψυχολογία των καταναλωτών. "

* Ένα μπουκάλι σαμπάνια 75 cl φορολογείται με το ποσό των £ 2,63

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 308 επισκέπτες συνδεδεμένους