Εκτύπωση
PDF

25 Σεπτεμβρίου 2014

Medoc Export: 10 χρόνια λειτουργίας και αλληλουποστήριξης   εμπορικής ομάδας οινοποιητικών συνεταιρισμών
Ο 80 ετών οινοποιητικός  συνεταιρισμός της Saint-Brice (Saint - Yzans de Médoc) στη Γαλλία υπέστη την βία χαλαζοπτώσεων  την 9η Ιουνίου του 2014.

 

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μια μικρή  συγκομιδή το  2014,γεγονός όμως που  δεν εμποδίζει τις προοπτικές για την εμπορική αξιοποίηση της παραγωγής.

Το συνεταιριστικό  οινοποιείο είναι  το έβδομο μέλος της συνεταιριστικής σύμπραξης Caves du Médoc (Médoc Export).

Η σύμπραξη ιδρύθηκε το 2004 στο  Listrac Medoc, και είναι εργαλείο συλλογικών πωλήσεων που προωθεί 40 μάρκες, και 3,8  εκατομμύρια φιάλες από τις ονομασίες Médoc (AOC Médoc, Haut-Médoc, Listrac-Médoc, Moulis en Medoc, Pauillac και Saint-Estèphe).

Με δεδομένο ετήσιο προϋπολογισμό δαπανών € 100 000, η  εμπορική δομή  και το logistics εκπροσωπεί  220 καλλιεργητές που κατέχουν  550 εκτάρια αμπελώνων (το συνεταιριστικό οινοποιείο του Saint-Brice έχει 60 παραγωγούς με  140 εκτάρια αμπελώνων).

Τα άλλα έξι συνεταιριστικά οινοποιεία  είναι το Grand  Listrac (Listrac Médoc), Marquis de Saint-Estèphe (Saint-Estèphe), Cussac (Fort Médoc), το Rose Pauillac (Pauillac), la Paroise (St. Seurin de Cadourne) και Canterayne (Sant Sauver ).

H φετινή μείωση της παραγωγής στο Saint Brice, δεν θα επιφέρει μείωση της συλλογικής δραστηριότητας και κατ΄επέκταση συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς, αφού μέσω των εμπορικών δομών είναι πιο έυκολο  ν΄αντιμετωπισθει μια κακή χρονιά


Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 379 επισκέπτες συνδεδεμένους