Εκτύπωση
PDF

17 Σεπτεμβρίου 2014

Τρύγος 2014 Ιταλία: προς συγκομιδή σταφυλιών με πτώση πάνω από 15%

 

Η ιταλική συγκομιδή προβλέπεται λιγότερο γενναιόδωρη από το 2013, παρά τις αρχικές υψηλές εκτιμήσεις που καταγράφησαν τον περασμένο Ιούλιο. Οι πρώτες περιοχές που άρχισαν τρύγο το επιβεβαιώνουν με τα αριθμητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Coldiretti: η μείωση της ιταλικής παραγωγής δεν είναι 4%, αλλά τουλάχιστον 15%. Η ξηρασία προκάλεσε μια πτώση 30% στην παραγωγή της νότιας Ιταλίας, ειδικά στη Σικελία και την Απουλία. Η παραγωγή στις περιοχές της κεντρικής Ιταλίας όμως δείχνουν αύξηση κατά 10%. Η Βόρεια Ιταλία θα αντιμετωπίσει επίσης μείωση στην παραγωγή της λόγω των κακών καιρικών συνθηκών του καλοκαιριού. Η συνολική ιταλική παραγωγή κρασιού το 2014 εκτιμάται στα 41,6 εκ. εκατόλιτρα, στο χαμηλότερο δηλαδή επίπεδο από το 1950.

Η πτώση της διαθεσιμότητας και οι πιέσεις των τιμών μπορεί να εμποδίσουν την ανάπτυξη των εξαγωγών, που αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των πωλήσεων των ιταλικών κρασιών. Η εγχώρια αγορά είναι σταθερή, σε πτώση κάτω από 0,1% το 2013, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 5% κατά το πρώτο εξάμηνο και υπόσχονται να ξεπεράσουν τις πωλήσεις ρεκόρ (€ 5 δις το 2013).

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 86 επισκέπτες συνδεδεμένους