Εκτύπωση
PDF

21 Αυγούστου 2014

ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων προς Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Άμεση εντατικοποίηση των ελέγχων για τη διακίνηση των κρασιών στη Σαντορίνη

Μετά την έκκληση της ΕΑΣ Πατρών για διεξαγωγή ελέγχων σε χαμηλής ποιότητας οινικά προϊόντα, η ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, καλεί το τοπικό γραφείο Αγροτικής Οικονομίας, το ΥΑΑΤ και την ΚΕΟΣΟΕ, να συμβάλλουν ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, προκειμένου να διαφυλαχθεί των οίνων με ΠΟΠ Σαντορίνη, δεδομένου ότι αποτελούν τον πρεσβευτή των ελληνικών κρασιών στις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα η ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων αναφέρει ότι λόγω της μειωμένης παραγωγής σταφυλιών στη Θήρα - Θηρασία και των εξαιρετικά υψηλών τιμών σταφυλιού που διαμορφώθηκαν στην αγορά, παρατηρούνται ήδη τα πρώτα κρούσματα διακίνησης γλεύκους και κρασοστάφυλων προς τη Σαντορίνη χωρίς φυσικά, τα προβλεπόμενα από την Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία, νομιμοποιητικά έγγραφα διακίνησης και ελέγχου.

Ουσιαστικά πρόκειται για έκκληση στην κοινή λογική, αφού ο διπλασιασμός των τιμών θα επιφέρει άνοδο των τιμών οίνου στην αγορά και δεδομένου του ανταγωνισμού διατυπώνονται ευθέως υπόνοιες για παράνομες αναμίξεις, προκειμένου να διατεθούν οι οίνοι ως ΠΟΠ Σαντορίνη σε σχετικά χαμηλότερες τιμές.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 198 επισκέπτες συνδεδεμένους