Εκτύπωση
PDF

31 Ιουλίου 2014

Η ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, επανέφερε το θέμα της διάκρισης πλεονασμάτων και κερδών στους συνεταιρισμούς, που ψηφίστηκε χθες βράδυ στη Βουλή. Παράταση για μετατροπή των συνεταιρισμών έως 30/9/2014

Ψηφίστηκε χθες 30/7/2014 μια σειρά τροπολογιών του Ν. 4015/11 φορολογικού χαρακτήρα μεταξύ των οποίων και η επαναφορά του προϊσχύοντος καθεστώτος φορολογικής αντιμετώπισης του πλεονάσματος και των κερδών, σύμφωνα με το οποίο το πλεόνασμα δεν υπόκεινται σε φορολογία στο νομικό πρόσωπο του συνεταιρισμού.

Με επιστολή της στους υπουργούς ΥΑΑΤ Γ. Καρασμάνη, Π. Κουκουλόπουλο και Οικονομικών Γ. Χαρδούβελη,  η Ένωση Συνεταιρισμών της Σαντορίνης ζήτησε από τους προαναφέρθεντες υπουργούς να επαναφέρουν τις προϊσχύουσες διατάξεις για τη φορολόγηση των συνεταιρισμών,  κάνοντας διάκριση της έννοιας του πλεονάσματος (εργασίες για λογαριασμό των μελών) και της έννοιας του κέρδους (συναλλαγές με τρίτους). Για το λόγο αυτό η σχετική τροπολογία συμπεριελήφθη μεταξύ άλλων στο Ν/Σ για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας του ΥΠΕΚΑ.

Η διάκριση αυτή είναι διεθνώς σεβαστή και βέβαια από την ΕΕ και τη Νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η ΚΕΟΣΟΕ θεωρεί ότι η σχετική τροπολογία αίρει τα εμπόδια (που έθεσε ο Ν. 4110/ 2013 ΚΦΕ) που επιδείνώσαν την ανταγωνιστικότητα των συνεταιρισμών, που εν τέλει ήταν μια κραυγαλέα αντισυνταγματική παρέμβαση σε βάρος τους, όπως αναφέρει η νομικός Άννα Μητροπούλου.

Ακολουθεί η επιστολή της ΕΑΣΘΠ και η επιστολή της έγκριτης νομικού Α. Μητροπούλου.

 

 

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 80 επισκέπτες συνδεδεμένους