Εκτύπωση
PDF

22 Ιουλίου 2014

Οι αμερικανοί παραγωγοί οίνου αντιτάσσονται επίσης σε μια χρήση των Vin και Wine άνευ όρων

Το θέμα των νέων ονομάτων στο διαδίκτυο ".vin" και ".wine" πέρασε στο υψηλό επίπεδο του ICANN

(διακυβερνητική διαχείρισης domain names), αλλά και αυτό ακόμα θα μπορούσε να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Παρά την εξέλιξη υπέρ της ICANN, οι γραμμές δεν έχουν μετακινηθεί μεταξύ των υποστηρικτών της χρήσης άνευ όρων (Αυστραλία, ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία) και των υποστηρικτών της προστασίας των γεωγραφικών ενδείξεων (της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της Λατινικής Αμερικής). Φτάνοντας τον περασμένο μήνα στο προσκήνιο της αμερικανικής πολιτικής σκηνής και των μέσων ενημέρωσης, το θέμα ".vin" και ".wine" απασχόλησε τους φορείς του Αμερικανικού αμπελώνα, οι οποίοι επίσης άρχισαν να φοβούνται ότι θα ξεκινήσει μια δημοπρασία των ονομάτων του τομέα που ενσωματώνουν γεωγραφικά ονόματα και συλλογικές ονομασίες.

 

Και υπερατλαντικά τέθηκαν αντιρρήσεις για τη χρήση των ".vin" και ".wine" από επαγγελματικές οργανώσεις της Καλιφόρνιας (Napa Valley, Paso Robles, Santa Barbara, Sonoma Valley ...) αλλά και από το υπόλοιπο των ΗΠΑ: Long Island και Oregon. Οι επεκτάσεις είναι περιττές και θα αυξήσουν το κόστος για τη δημιουργία και τη διατήρηση της καταχωρίσεως των σημάτων για οικογενειακές επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, υποστηρίζουν στο Όρεγκον.

Η ένωση αμπελοκαλλιεργητών του Όρεγκον ζήτησε από το Γερουσιαστή Ron Wyden να κάνει ότι είναι δυνατόν για να θάψουν τις επεκτάσεις.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 421 επισκέπτες συνδεδεμένους