Εκτύπωση
PDF

18 Ιουλίου 2014

Με επιτυχία και συμφωνίες με τα Coop Wines of Greece, ολοκληρώθηκε το ταξίδι της επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα των Κινέζων αγοραστών

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχώρησε η Ομάδα Κινέζων επιχειρηματιών από την Καντώνα της Κίνας και την Σαγκάη που επισκέφτηκε την χώρα μας από τις 5 έως τις 15 Ιουλίου του 2014.
Στο πλαίσιο του προγράμματος Προώθησης Οίνων σε Τρίτες χώρες,   Ομάδα  Κινέζων επιχειρηματιών, επισκέφτηκε τις αμπελουργικές ζώνες  των Πεζών της Ρόδου του Τυρνάβου της Κεφαλονιάς  όπου υπεγράφησαν πρωτόκολλα συνεργασίας εξαγωγής συνεταιριστικών κρασιών.

Στην Αθήνα η Ομάδα των Κινέζων επιχειρηματιών  είχε συνεργασία  με την ΚΕΟΣΟΕ που είναι ο  συντονιστής του προγράμματος  «Coop Wines of Greece».

Η Κινέζικη αντιπροσωπεία μετά την επίσκεψη και υπογραφή συμφωνιών με την ΕΑΣ Πεζών και την ΚΑΙΡ ΑΕ, επισκέφτηκε  το Συνεταιρισμό  Παραγωγών Ρομπόλας, ο οποίος φιλοξένησε την  αποστολή των κινέζων αγοραστών στην Κεφαλονιά,  από την Παρασκευή 11/07  με στόχο την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων,  και ανάπτυξη νέων και υφιστάμενων συνεργασιών.

Την Κυριακή 13/07 υπογράφηκαν στο οινοποιείο του Συνεταιρισμού, παρουσία της Βουλευτού κυρίας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, δύο σημαντικές εξαγωγικές συμφωνίες 33.000 φιαλών Ρομπόλας, ενώ έγιναν οι αρχικές συζητήσεις και για ακόμα δύο παραγγελίες.

Η ίδια κινεζική αποστολή επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου στις  10 και 11 Ιουλίου. Η αποστολή περιηγήθηκε στις αμπελουργικές περιοχές  με  ΠΓΕ του νομού  , ενώ και στην περίπτωση αυτή τέθηκαν βάσεις άμεσης υπογραφής συμφωνιών για παραγγελίες οίνων και τσίπουρου.

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 64 επισκέπτες συνδεδεμένους