Εκτύπωση
PDF

17 Ιουνίου 2014

Οι εξαγωγές των γαλλικών κρασιών 2013: σταθερότητα στην αξία, μείωση στον όγκο

Οι εξαγωγές γαλλικών κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών το 2013 διατηρήθηκαν στο ρεκόρ του 2012.

Ο κύκλος εργασιών του τομέα είναι σταθερός και ανέρχεται σε € 11.120 εκατομμύρια, παρουσιάζει δηλαδή πλεόνασμα 9,5 δισ. ευρώ για το εμπορικό ισοζύγιο της Γαλλίας. Μόνο στον τομέα του οίνου, η καλή απόδοση της Champagne (+1,3%) και των άλλων αφρωδών οίνων θα αντισταθμίσει την πολύ μικρή μείωση στους ήσυχους οίνους (-1,1%).

 

Σε όγκο, με σχεδόν 200 εκατομμύρια κιβώτια το 2013, οι εξαγωγές παρουσιάζουν ελαφρά μείωση -3,3% σε σύγκριση με το 2012. “Αυτή είναι μια καλή απόδοση για τον κλάδο μας”, σχολίασε ο Louis-Fabrice Latour, ο Πρόεδρος της CFTS (Ομοσπονδία Εξαγωγέων Οίνων και Ποτών της Γαλλίας). Σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, καταφέραμε να διατηρήσουμε τις πωλήσεις μας στο επίπεδο ρεκόρ του 2012. Η πολύ μικρή όμως συγκομιδή σε τρεις μεγάλες εξαγωγικές περιοχές (Bordeaux, Bourgogne και Côtes du Rhône) μάλλον θα αποβεί σε βάρος μας.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 221 επισκέπτες συνδεδεμένους