Εκτύπωση
PDF

16 Ιουνίου 2014

Από φέτος υποχρεωτική η υποβολή ηλεκτρονικών Δηλώσεων Συγκομιδής των αμπελουργών

Από φέτος οι αμπελουργοί υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών (πέρσι η ηλεκτρονική υποβολή ήταν προαιρετική) για την αμπελοοινική περίοδο 2014-2015 μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΑΑΤ.

Να επισημάνουμε ότι υπόχρεοι υποβολής Δηλώσεων Συγκομιδής ηλεκτρονικά είναι πλέον σύμφωνα με την υπ’ αρ. 5509/123907/11.10.2013 (συνημμένη) και οι συνεταιρισμένοι αμπελουργοί, εκτός και εάν η αμπελουργική τους εκμετάλλευση είναι μικρότερη από ένα (1) στρέμμα.

Ταυτόχρονα επαναλαμβάνεται στην εγκύκλιο, η διάταξη που ούτως η άλλως ισχύει από το κανονιστικό πλαίσιο εδώ και πολλά χρόνια, βάσει της οποίας γεννάται υποχρέωση υποβολής και Δήλωσης Παραγωγής, από τους αμπελουργούς που είτε οινοποιούν μόνοι μέρος ή σύνολο της παραγωγής τους ή παίρνουν οίνο από τα σταφύλια που εισκόμισαν σε οινοποιείο, ως μερικό αντίτιμο των απαιτήσεων τους.

Προκειμένου οι αμπελουργοί να υποβάλλουν τις Δηλώσεις Συγκομιδής ηλεκτρονικά θα πρέπει πρώτα να έχουν εγγραφεί στο «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων» επιλογή που βρίσκεται στο internet site του ΥΑΑΤ. Προϋπόθεση της εγγραφής είναι η ύπαρξη ή δημιουργία ατομικού λογαριασμού ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email).

Οι αμπελουργοί που δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο, θα πρέπει από το internet site στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.minagric.gr να επιλέξουν από τις οριζόντιες επιλογές του μενού τη θέση «Ψηφιακές υπηρεσίες» και μετά την επιλογή «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων». Επόμενο βήμα είναι στο πεδίο «Εγγραφή» να επιλέξουν «Δημιουργία Λογαριασμού» και να ακολουθήσουν τα βήματα που υποδεικνύει η εφαρμογή.

Όσοι αμπελουργοί έχουν ήδη λογαριασμό στο Μητρώο, δεν απαιτείται νέα εγγραφή, αλλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους ήδη υπάρχοντες «Όνομα Χρήστη» και «Κωδικό πρόσβασης», που θα τους ζητηθεί όταν από το μενού «Ψηφιακές υπηρεσίες» επιλέξουν «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων»

Είναι πλέον σκόπιμο  οι οινοποιητικοί συνεταιρισμοί να μεριμνήσουν, ώστε τα φυσικά μέλη τους να υποβάλλουν τις ηλεκτρονικές Δηλώσεις Συγκομιδής μέσω του συνεταιρισμού τους, δεδομένης της ανάγκης εξοικείωσης των αμπελουργών με την ηλεκτρονική τεχνολογία, λαμβανομένου υπ΄όψιν ότι ουδέποτε υπέβαλλαν μέχρι σήμερα «Δήλωση Συγκομιδής», υποχρέωση που για όσους εισκόμιζαν το σύνολο της παραγωγής τους στο συνεταιριστικό οινοποιείο, εξαντλείτο από την υποβολή αναλυτικής δήλωσης παραγωγής στην ΔΑΟΚ, από το συνεταιρισμό.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 369 επισκέπτες συνδεδεμένους