Εκτύπωση
PDF

13 Ιουνίου 2014

Ηνωμένο Βασίλειο: οι εισαγωγές χύμα κρασιών συνεχίζουν να αυξάνονται

Μετά από μια μεγάλη πτώση το 2011-2012, η ​​καμπύλη των βρετανικών εισαγωγών οίνου σταθεροποιείται ή ακόμα αυξάνεται εκ νέου.

Μακροπρόθεσμα, η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δει μια σημαντική αλλαγή που χαρακτηρίζεται από την αύξηση του μεριδίου του εισαγόμενου χύμα οίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη μεγάλη διανομή των εμφιαλωμένων κρασιών, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας. Η βρετανική κυβέρνηση εισήγαγε το 2008 ένα “κλιμακούμενο φόρο για το αλκοόλ", ο οποίος αυξάνεται ετησίως. Από τότε, οι φόροι στο κρασί έχουν αυξηθεί κατά 50%, και οι φόροι αντιπροσωπεύουν το 57% της τιμής του για ένα μπουκάλι κρασί στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο κλιμακούμενος φόρος δεν ισχύει πλέον για τη φορολογία της μπύρας από το 2013, ενώ εξακολουθεί να ισχύει για τα μπουκάλια του κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών.

 

Οι εισαγωγές εμφιαλωμένου κρασιού στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου παρέμειναν στο επίπεδο του 2012 μετά από την περίοδο 2011-2012, που οι εισαγωγές μειώθηκαν από 8,12 σε 7,75 Μhl. Οι χύμα οίνοι αύξησαν τις εισαγωγές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο από 4,05 σε 4,35 Μhl.

Η αύξηση του όγκου των εισαγόμενων χύμα ποσοτήτων σε βάρος των εισαγόμενων εμφιαλωμένων ωφέλησαν την Αυστραλία, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής αφρωδών οίνων, στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου κατ 'όγκο (2,5 Μhl 2012) πίσω από την Ιταλία (2, 51 Μhl). Οι Αυστραλιανές εισαγωγές εμφιαλωμένου οίνου μειώθηκαν κατά 10% κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2013, έναντι της αύξησης που παρατηρείται στους χύμα οίνους.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 375 επισκέπτες συνδεδεμένους