Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

4 Ιουνίου 2014

«Διαμάντι» της ελληνικής οικονομίας η ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ – βράβευση από το Decanter

Την Κυριακή 1η Ιουνίου η συνεταιριστική εταιρεία ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου της στην Ζίτσα εκδήλωση ενταγμένη στις ευρύτερες εκδηώσεις της Β. Ελλάδος με τίτλο «Ανοιχτές πόρτες».

Στη φετινή εκδήλωση παρέθεσαν  τα έργα τους ομάδα  χαρακτών. Ένα από αυτά τα έργα που βραβεύτηκε θα γίνει ετικέτα σε συλλεκτικό κρασί σε φιάλη Magnum, που θα κυκλοφορήσει με την υπογραφή του χαράκτη σε περιορισμένο αριθμό  φιαλών.

«… Αν θέλουμε  κάτι να το ξεχωρίσουμε για  την αξία του, το χαρακτηρίζουμε ως διαμάντι. Στα διαμάντια  της Ελληνικής Οικονομίας, που άντεξαν στην ύφεση κλείνοντας με θετικά αποτελέσματα, είναι και η εταιρεία μας…», τόνισε ο πρόεδρος της εταιρίας   κ. Κατσανάκης και πρόσθεσε:

«… Έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε  σήμερα ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης αναγνώρισε την εταιρεία μας σαν ένα διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας και βράβευσε σε εκδήλωση την προηγούμενη εβδομάδα την Zoinos Α.Ε. δίνοντας τον τίτλο Diamonds of the Greek economics 2014.

Η εταιρεία μας έχει προσανατολισμό εξωστρέφειας. Στην δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να διακρινόμαστε σε παγκόσμιο επίπεδο. Και οι διακρίσεις είναι πολλές. Χωρίς να απαξιώνουμε τις Ελληνικές διακρίσεις η σημαντικότερη για εμάς έγινε το 2013, με το Ηπειρωτικό τσίπουρο Zoinos Α.Ε. καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στα αποστάγματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνεχίζουμε φέτος με το βραβείο Decanter World Wine Awards 2014 για το κρασί clasico debina 2013 .

Η άφιξη της Ντεμπίνας στη άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο νούμερο ένα στον κόσμο  κριτικός οίνου Robert Parket βαθμολόγησε το κρασί Ζ WHITE Ντεμπίνα με 87 βαθμούς με άριστα το 100, στέλνοντας το στη κορυφή των κρασιών που μπορούν να μπουν στα καλύτερα  gourmet εστιατόρια των ΗΠΑ. Όλα αυτά αγαπητοί φίλοι, μας γεμίζουν με δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε έστω και μόνοι μας τη Ζώνη της Ζίτσας  στα δύσκολα αυτά χρόνια της ύφεσης…».

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν πρώην και νυν στελέχη της συνεταιριστικής επιχείρησης:

Ο επί 17 χρόνια  αντιπρόσωπος στην Αττική  και στυλοβάτης της προώθησης των προϊόντων της εταιρείας Κώστας Μπάκος

Χαράλαμπος Κωστούλας ως ο μακροβιότερος συνεργάτης μας  από την ίδρυση του οινοποιείου  μέχρι και την αποχώρηση του από τον εμπορικό κόσμο το 2007.

Κώστας Μαλάμος Ήταν γνωστός σε όλους στον εικαστικό χώρο. Εμείς τον ευχαριστούμε και τον

τιμούμε  γιατί φιλοτέχνησε το εμπορικό σήμα  της Ζοίνος.

Βασίλης Βαϊμάκης. Ο  επί  πολλά  χρόνια  οινολόγος του οινοποιείου με πολλαπλή συνεισφορά στην ανάπτυξη της αλλά και της  ζώνης.

Επίσης τα στελέχη της εταιρίας  Βασίλης Μήτσιος  οικονομικός Δ/της,  Ελένη Σίντου οινολόγος και Κώστας Τζιάλλας  τεχνικός παραγωγής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων, παραγωγοί ,επαγγελματίες του χώρου του κρασιού και πολλοί φίλοι του κρασιού από πολλές περιοχές της Β. Ελλάδος και της Θεσσαλίας.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 277 επισκέπτες συνδεδεμένους