Εκτύπωση
PDF

2 Ιουνίου 2014

Παρέμβαση Αυγενάκη για άμεση αποζημίωση του περονόσπορου του 2011, μετά από επιστολή της ΚΕΟΣΟΕ

Στις αποζημιώσεις των αμπελουργών για τον περονόσπορο του 2011, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, διαβιβάζοντας επιστολή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών και της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Ο κ. Αυγενάκης βασισμένος στα στοιχεία της επιστολής της ΚΕΟΣΟΕ προς τον υπουργό ΑΑΤ κ. Α. Τσαυτάρη επισημαίνει ότι «εδώ και ένα έτος, η Κομισιόν ενέκρινε αποζημίωση μέσω των ΠΣΕΑ, των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τον περονόσπορο την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2011».

Επιπλέον, «σύμφωνα με το πόρισμα, που εν τέλει απεδέχθη η Κομισιόν, αφενός οι αμπελουργοί δεν ήταν δυνατόν με τα διαθέσιμα μέσα να αντιμετωπίσουν τον μύκητα, αφού επρόκειτο περί ασυνήθιστου φαινομένου ως προς την έκταση και την ένταση των προσβολών, αφετέρου υπήρξαν περιοχές της χώρας στις οποίες η καταστροφή ήταν ολοσχερής, για την σταφυλική παραγωγή όλων των χρήσεων(οινοποιήσιμα, επιτραπέζια, σταφίδα)». 

Τέλος, ζητά την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας, προκειμένου να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι καθώς «έχουν παρέλθει τρία έτη από την προσβολή του μύκητα, όταν οι αμπελουργοί το 2011 ήδη είχαν προβεί σε δαπάνες στους αμπελώνες που επλήγησαν (φυτοπροστασία, κλαδέματα, κλπ) και εν συνεχεία απώλεσαν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους».

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 80 επισκέπτες συνδεδεμένους