Εκτύπωση
PDF

19 Μαΐου 2014

Τρύγος 2014: Νότια Αφρική επιστρέφει στην κανονική παραγωγή οίνου

Μετά από μια συγκομιδή ρεκόρ το 2013, η νοτιοαφρικανική παραγωγή κρασιού βρίσκεται πάλι σε κανονικά επίπεδα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Vinpro,

ένωση που εκπροσωπεί 3.600 εταιρείες της Νότιας Αφρικής. 1.460.000 τόνοι σταφύλια συλλέχθηκαν το 2014, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των επισήμων στατιστικών υπηρεσιών (SAWIS), ποσότητα μειωμένη κατά 2,6% σε σχέση με πέρυσι. Με ένα μέσο ποσοστό μετατροπής 774 λίτρα οίνου ανά τόνο σταφυλιών, αυτό ισοδυναμεί με 11,3 εκατ. εκατόλιτρα οίνου. Χαρακτηριστικό της συγκομιδής η αργή ωρίμαση (ιδιαίτερα βροχερός καιρός, με υψηλή πίεση από μύκητες), ο τρύγος το 2014 ικανοποίησε όλους τους επαγγελματίες που ήδη ανακοίνωσαν μια “εξαιρετική ποιότητα στους παράκτιους αμπελώνες”.

 

Στην ενδοχώρα, μόνο ο αμπελώνας στον ποταμό Orange χαλάει την ισορροπία, αφού η περιοχή υπέστη τον πιο σοβαρό παγετό τα τελευταία 126 χρόνια, το Σεπτέμβριο (μέχρι -10°C στις 22 Σεπτεμβρίου).

Από οικονομική άποψη , οι εταιρείες της Νοτίου Αφρικής καλωσορίζουν και τις καλές εξαγωγικές επιδόσεις τους, σε μια ρευστή περίοδο που έληξε το Μάρτιο του 2014, με αύξηση της τάξης του 8% των εξαγωγών του εμφιαλωμένου οίνου και 3,1% των χύμα οίνων (αντίστοιχα 1,8 και 3,1 εκατ. εκατόλιτρα).

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 105 επισκέπτες συνδεδεμένους