Εκτύπωση
PDF

20 Μαρτίου 2014

Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, το αγροτικό επιμελητήριο της Ελβετίας απορρίπτει την ιδέα ενός κατώτατου μισθού

Η προστιθέμενη αξία που παράγεται στον τομέα της γεωργίας δεν μπορεί να πληρώνει ωρομίσθια των 22 φράγκων εκτιμά το Chambre d’ Agriculture της Ελβετίας οργάνωση ομπρέλα των 25 καντονιών και 60 τομεακών οργανώσεων, απορρίπτοντας την πρωτοβουλία για ορισμό κατώτατων μισθών μετά από πρόταση της Union Syndicale Suisse (Ένωση Ελβετικών Συνδικάτων). Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 18 Μαΐου, θα θέσει σε ψηφοφορία, το θέμα που έχει εγείρει ένθερμες συζητήσεις μεταξύ των υποστηρικτών μιας ισχυρής χώρας με δίκαιους μισθούς και αυτών της φιλελεύθερης αγοράς εργασίας, η οποία βοηθά να κρατήσει την ανεργία σε χαμηλά επίπεδα.

Στην αμπελουργία επίσης η πρόταση μισθού στα 22 φράγκα ανά ώρα απορρίπτεται από την Ομοσπονδία Οινοποιών Vaudois, που ανησυχεί για την ανταγωνιστικότητα του τομέα, ενώ η λαϊκή πρωτοβουλία κατά της μαζικής μετανάστευσης την υιοθέτησε στις 9 Φεβρουαρίου.

Αν η πρωτοβουλία γίνει αποδεκτή, ο ελβετικός κατώτατος μισθός θα ανέλθει σε 22 ελβετικά φράγκα (€ 18!!!) την ώρα, όταν στην Γαλλία είναι € 9,53 ακαθάριστα σύμφωνα με την INSEE.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 89 επισκέπτες συνδεδεμένους