Εκτύπωση
PDF

6 Μαρτίου 2014

ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2014
H έκθεση του επώνυμου ελληνικού κρασιού προ των πυλών...

Με τη συμμετοχή οκτώ οινοποιητικών συνεταιρισμών (Cair SA, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Νεμέας, ΕΑΣ Αμυνταίου, ΕΑΣ Ζακύνθου, ΕΟΣ Σάμου, ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ και ΑΣΠ Ρομπόλας Κεφαλονιάς), ανοίγει τις εκθεσιακές του διεργασίες το φετινό οινόραμα 2014, από αύριο 7 Μαρτίου μέχρι και τη Δευτέρα 10 Μαρτίου.

Η διοργανώτρια εταιρεία της έκθεσης, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του κλάδου, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Ελάχιστες μέρες πριν ανοίξουν οι πύλες του φετινού Οινοράματος, η έκθεση έχει γεμίσει ασφυκτικά από συμμετοχές καθώς οινοποιοί απ’ όλη τη χώρα ετοιμάζονται να έρθουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους στο κοινό. Η έκθεση οργανώνεται 7-10 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, στο Ελληνικό.

Το Οινόραμα προβάλλεται ως η έκθεση του «Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού», σε αντιδιαστολή με το ανώνυμο χύμα και, πράγματι, πάνω από 150 οινοποιοί-αποσταγματοποιοί θα είναι παρόντες με τα κρασιά τους, ενώ σημαντικό τμήμα της έκθεσης καταλαμβάνει και ο αμπελοοινικός εξοπλισμός με εφόδια και μηχανήματα για τον αμπελώνα, τον ελαιώνα και το οινοποιείο ή το ελαιοτριβείο.

Φέτος οι ειδικοί αναμένουν με ιδιαίτερη ανυπομονησία το Οινόραμα καθώς θα είναι η πρώτη εκτενής παρουσίαση της εσοδείας του 2013 που θεωρείται μία από τις καλύτερες όλων των εποχών.

Το Οινόραμα είναι η μεγαλύτερη, παλαιότερη και σημαντικότερη  έκθεση για το ελληνικό κρασί και τον αμπελοοινικό εξοπλισμό. Οργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το 1994 και έχει σημαδέψει τη σύγχρονη εξέλιξη του ελληνικού κρασιού. Πολλοί είναι οι μη επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης που εκπλήσσονται κάθε φορά με τον οινικό πλούτο της χώρας που βρίσκεται συγκεντρωμένος σε ένα τέτοιο γεγονός.

Το ελληνικό κρασί έχει καταγραφεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως «success story» και μία επίσκεψη στο Οινόραμα το επιβεβαιώνει περίτρανα. Από τα λίγα ελληνικά προϊόντα «Made in Greece» που εξάγονται επώνυμα και υπερήφανα, τα ελληνικά κρασιά συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου ενώ πολλοί είναι οι έλληνες οινοποιοί που αντιμετωπίζονται πλέον ως αστέρες. Ένα επιπρόσθετο κέρδος μιας επίσκεψης στην έκθεση είναι η δυνατότητα να γνωρίσει κανείς από κοντά όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού αμπελώνα.

Η έκθεση φιλοξενεί πλήθος εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων:
• Την επίσημη τελετή ανακοίνωσης και απονομής των μεταλλίων του 14ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης.
• Την επίσημη τελετή ανακοίνωσης και απονομής βραβείων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχοοΐας.
• Επιστημονικές παρουσιάσεις διαφόρων θεμάτων του κλάδου από εταιρείες ή φορείς, όπως η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων.
• Σεμινάρια και θεματικές γευστικές δοκιμές με πολλούς ειδικούς.
• Δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την τάση των Wine Βar και τη «Νέα Ελληνική Κουζίνα» και τη σχέση της με το κρασί.

Ιδιαίτερος πόλος έλξης για τους επαγγελματίες του κρασιού είναι η «Πλατεία Γευσιγνωσίας» του Οινοράματος, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει 300 από τα καλύτερα κρασιά της έκθεσης ταξινομημένα ανά περιοχή, ποικιλία και στυλ κρασιού.

Αν και το Οινόραμα απευθύνεται σε επαγγελματίες, είναι ανοιχτή και στο ευρύ κοινό το Σάββατο και την Κυριακή. Στους επαγγελματίες της εστίασης είναι ουσιαστικά αφιερωμένη η Δευτέρα 10 Μαρτίου, με ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.oenorama.com


Διοργάνωση Vinetum, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , 210 766 0560
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 7/3 16:00-20:00
Σάββατο 8/3 & Κυριακή 9/3 10:00-19:00
Δευτέρα 10/3 10:00-18:00
Η είσοδος με εισιτήριο 8 ευρώ, περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.
Η είσοδος για επαγγελματίες και δημοσιογράφους είναι δωρεάν.

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 36 επισκέπτες συνδεδεμένους