Εκτύπωση
PDF

4 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση ΚΕΟΣΟΕ – Κινέζων επιχειρηματιών με άμεση εμπορική προοπτική

 

Νέα δυναμική αποκτά η παρουσία της Ομάδας συνεταιρισμών υπό το brand Coop Wines of Greece στην Κίνα, μετά την χθεσινή συνάντηση στα γραφεία της ΚΕΟΣΟΕ,  της Προέδρου της έκθεσης INTERWINE (διενεργείται δύο φορές τον χρόνο στην πόλη Guangzhou της επαρχίας της Καντώνα)  κας Rita Jia, ομάδας επιχειρηματιών με επικεφαλής των κ. Song εκπρόσωπο του κέντρου Guangdong Sichuan Chamber of Commerce,   του Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ κ. Χρίστου Μάρκου και του Διευθυντή της κ. Παρασκευά Κορδοπάτη.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον των δύο πλευρών για περεταίρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε αμιγώς εμπορικό επίπεδο που μάλιστα εκφράσθηκε με την μορφή άμεσων εξαγωγών στην Κίνα,  σημαντικής ποσότητας οίνων.

Η επαρχία Καντώνα με πληθυσμό 90 εκατομμυρίων κατοίκων θεωρείται αυτή την χρονική περίοδο περιοχή με την μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξη, περιοχή  στην οποία έχει δημιουργηθεί μια από τις ζώνες ελευθέρου εμπορίου της Κίνας.

Στο πλαίσιο αυτό τονίσθηκε από την κα  Rita Jia η σημασία συμμετοχής στις κεντρικές αλλά και περιφερειακές δραστηριότητες της έκθεσης INTERWINE, στην  οποία  ήδη η ομάδα Coop Wines of Greece, έχει συμμετέχει τρείς φορές κατά το παρελθόν, αλλά και η δημιουργία ελληνικού γραφείου και εκθεσιακού χώρου στο Κέντρο άμεσων πωλήσεων που έχει δημιουργηθεί στην ζώνη ελευθέρου εμπορίου, έξω από την πόλη της Guangzhou.

Ο κ. Guau Dong ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα της μόνιμης παρουσίας του ελληνικού κρασιού και όχι μόνο, στο Κέντρο άμεσων πωλήσεων, τόνισε ότι τα προϊόντα που διακινούνται στην ζώνη ελεύθερου εμπορίου δεν επιβαρύνονται με φόρους, αλλά μόνο με τους τελωνειακούς δασμούς, αποκτώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα λόγω χαμηλότερης τιμής.  Στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε η δωρεάν παραχώρηση για τρία χρόνια, χώρου που θα λειτουργήσει σαν ελληνικό περίπτερο και η άμεση αποστολή και αγορά ελληνικών κρασιών και ελαιολάδου, που θα αποτελέσουν τα προϊόντα αιχμής.

Στην συνάντηση προσκλήθηκε και παρευρέθηκε η υπεύθυνη για τα προγράμματα προβολής Προώθησης  Οίνων του ΥΑΑΤ κα Α. Παπαγιανοπούλου.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 80 επισκέπτες συνδεδεμένους