Εκτύπωση
PDF

28 Ιανουαρίου 2014

Τιμές αμπελώνων: αύξηση στην Τοσκάνη και στο Νέο Κόσμο, πτώση στο Bordeaux

Σε περιόδους κρίσης, οι επενδυτές είναι εξοικειωμένοι με συντηρητικές κινήσεις: θα πρέπει να παίζουν με ασφαλή προϊόντα και να επενδύουν σε γη ή σε πέτρα.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο αξιών, προσελκύει λογικά τους διεθνείς επενδυτές στους αμπελώνες. Οι ασιατικές αγορές έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο Bordeaux (60 chateaux υπό κινεζική σημαία). Για την εταιρεία Knight Frank ( αυτοαποκαλείται κορυφαίος σύμβουλος ακινήτων στον κόσμο), οι αμπελώνες της Τοσκάνης επίσης και της Λομβαρδίας (Ιταλία), της Μεντόζα (Αργεντινή), του Hawkes Bay (Νέα Ζηλανδία), της Colchagua (Χιλή) και της Napa Valley (ΗΠΑ) το 2013, είχαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις μέσες τιμές τους. Σύμφωνα με τον δείκτη αμπελώνων της KnightFrank, οι μέσες τιμές της γης σε αυτές τις περιοχές αυξήθηκαν κατά 25% στην Ιταλία, 20% στην Αργεντινή και 15% στους άλλους αμπελώνες. Για τη γηραιά ήπειρο, η Ribiera del Duero (Ισπανία) καταγράφει στασιμότητα, ενώ οι αμπελώνες του Bordeaux καταγράφουν μια απότομη πτώση στη μέση τιμή κατά -4%.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 337 επισκέπτες συνδεδεμένους