Εκτύπωση
PDF

5 Δεκεμβρίου 2013

Ηνωμένο Βασίλειο: οι εισαγωγές χύμα κρασιού συνεχίζουν να αυξάνονται

Μετά από μια μεγάλη πτώση το 2011-2012 , η καμπύλη των βρετανικών εισαγωγών οίνου σταθεροποιείται ή ακόμα και αυξάνεται εκ νέου.

 

Μακροπρόθεσμα, η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου σημειώνει μια σημαντική εξέλιξη που χαρακτηρίζεται από ένα αυξανόμενο μερίδιο εισαγόμενων οίνων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω των λιανικών πωλήσεων με οίνους κυρίως από την Αυστραλία συμπεριλαμβανομένων των χύδην. Η βρετανική κυβέρνηση εισήγαγε το 2008 ένα "κλιμακούμενο φόρο για το αλκοόλ", ο οποίος αυξάνεται ετησίως. Από τότε , οι φόροι κρασιού έχουν αυξηθεί κατά 50%, και οι φόροι αντιπροσωπεύουν το 57% της τιμής για ένα μπουκάλι κρασί στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου . Αν και ο κλιμακούμενος φόρος δεν ισχύει πλέον για τη φορολογία της μπύρας από το 2013, εξακολουθεί να ισχύει για τις φιάλες των οίνων και οινοπνευματωδών ποτών.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 366 επισκέπτες συνδεδεμένους