Εκτύπωση
PDF

28 Νοεμβρίου 2013

Κινητικότητα για το Ν.4015/11 για τους συνεταιρισμούς μέσω τροπολογιών σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ΑΑΤ κ. Αθ. Τσαυτάρη

Για τις τροπολογίες που θα επιλύουν κρίσιμα ζητήματα και δυσχέρειες που έχει προκαλέσει ο Νόμος 4015 θα κατατεθούν σύντομα στη βουλή, δεσμεύτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στην εθνική συνδιάσκεψη κτηνοτροφίας που διοργάνωσε ο ΣΕΚ, στην Αθήνα.

Προηγουμένως  ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζ. Καραμίχας κατά το χαιρετισμό του απευθυνόμενος στον υπουργό ΥΑΑΤ κ. Αθ. Τσαυτάρη ανέφερε: «Έχετε υποχρέωση να δημιουργήσετε μια επιτροπή που θα μελετήσει και θα ελέγξει τους όρους και τον τρόπο εκείνον, με τον οποίο μετατράπηκαν ορισμένες ΕΑΣ σε πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς ή ΑΕΣ βάσει του νόμου 4015».

Υπάρχουν περιπτώσεις που ενδέχεται εξαιτίας των αδιαφανών διαδικασιών, ολόκληρες παραγωγικές μονάδες να περάσουν στα χέρια λίγων, στα πρότυπα ιδιωτικών επιχειρήσεων, κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, ζητώντας λύσεις και μάλιστα άμεσα από τον κ. Τσαυτάρη, καθώς όπως είπε στον υπουργό, «δεν υπάρχει παρά μόνον ένας μήνας περιθώριο».

Από την πλευρά του ο κ. Τσαυτάρης απάντησε πως κάτι τέτοιο ασφαλώς και θα γίνει.

Ο κ. Τσαυτάρης αναφέρθηκε σε non paper της ΠΑΣΕΓΕΣ που βρίσκεται στο γραφείο του, με προτάσεις για τους συνεταιρισμούς, επισημαίνοντας πως "συμφωνούμε απόλυτα σε όλα τα σημεία".

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ αυτή τη στιγμή θεωρείται πιθανότερο να παραταθεί η προθεσμία μετατροπής των συνεταιρισμών που λήγει στις 31/12/2013 έως την 28/2/2014, ενώ το ΥΑΑΤ εξετάζει την περίπτωση, με τροπολογία, δημιουργίας Ενώσεων Συνεταιρισμών που θα συγκροτούνται από ενεργούς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 249 επισκέπτες συνδεδεμένους