Εκτύπωση
PDF

18 Νοεμβρίου 2013

Ρωσία: κυβέρνηση και κρασί προς πιθανή σύγκρουση

Σύμφωνα με την κατάταξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , η Ρωσία δεν κατατάσσεται στο top 10 των καταναλωτριών χωρών στο αλκοόλ.

Αν και η κατανάλωση αλκοόλ στη Ρωσία είναι εμφανώς υψηλή, η χώρα κατατάσσεται δέκατη ένατη παγκοσμίως (κατά μέσο όρο, ένας ρώσος καταναλώνει 10 έως 15 λίτρα αλκοόλ ετησίως). Αυτό παρολ’ αυτά οδηγεί τη ρωσική κυβέρνηση σε μέτρα ελαχιστοποίησης του αλκοολισμού, αφού ο μέσος όρος είναι μόνο μέσος όρος και τα μέτρα δεν έχουν απόδοση αφού είναι καθαρά διοικητικά.

 

Σύμφωνα με την Gazzetta Rossijskaya , η δεύτερη λύση που θα μπορούσε να επιλεγεί από την κυβέρνηση για τη νέα εκστρατεία κατά του αλκοόλ, η οποία είναι ιδιαίτερα σκληρή, είναι η καθολική απαγόρευση του αλκοόλ.

Οι ρωσικές εκστρατείες κατά του αλκοολισμού χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα επί τσάρου Αλεξίου του πρώτου. Σήμερα είναι γνωστό ότι κυβερνητικά στελέχη συντάσσουν εκθέσεις κατανάλωσης στις οποίες περιλαμβάνεται και το κρασί και τα αποτελέσματα της κατανάλωσής του σε σχέση με τον αλκοολισμό.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 161 επισκέπτες συνδεδεμένους