Εκτύπωση
PDF

12 Νοεμβρίου 2013

Προς παράταση η ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής

Με αργό ρυθμό καταχωρούνται μέχρι σήμερα ηλεκτρονικά οι Δηλώσεις Συγκομιδής των αμπελουργών οινοσταφύλων, αφού η ηλεκτρονική καταχώρηση προαπαιτεί άπαξ ενέργειες δημιουργίας ηλεκτρονικού προφίλ για κάθε γεωργό.

Από τη μικρή εμπειρία μέχρι σήμερα η σοβαρότερη δυσκολία μετά την εισαγωγή στο σύστημα αφού ο αμπελουργός έχει εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών, είναι η επικαιροποίηση των στοιχείων του ή και μεταβολών του στο Αμπελουργικό Μητρώο.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ο αμπελουργός, ενώ έχει  υποβάλλει στην οικεία ΔΑΟΚ αίτηση μεταβολών στο Αμπελουργικό Μητρώο, οι μεταβολές δεν έχουν καταχωρηθεί στο Αμπελουργικό Μητρώο με αποτέλεσμα το σύστημα να μη δέχεται την Δήλωση Συγκομιδής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ το ΥΑΑΤ θα παρατείνει την προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής από τις 15/11/13 για τις 30/11/13 προκειμένου οι αμπελουργοί να έχουν το χρόνο να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους  στο Αμπελουργικό Μητρώο.

Παράλληλα επιβεβαιώνεται ότι ειδικά για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ μεταξύ των οποίων και οι αποζημιώσεις για τον περονόσπορο του 2011 θα απαιτηθεί ως δικαιολογητικό και η Δήλωση Συγκομιδής.

Βέβαια για τους συνεταιρισμένους αμπελουργούς που παρέδιδαν όλες τις ποσότητες στον συνεταιρισμό τους δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση για τον περονόσπορο του 2011 και η υποχρέωσή τους για τη σύνταξη Δήλωσης Συγκομιδής ξεκινά από την τρέχουσα περίοδο.

Αντί των δηλώσεων Συγκομιδής θα ληφθούν υπόψη οι Αναλυτικές Δηλώσεις Παραγωγής που υπέβαλλαν οι συνεταιρισμοί κατά τα έτη 2008, 2009, 2010 και 2011.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 171 επισκέπτες συνδεδεμένους