Εκτύπωση
PDF

5 Νοεμβρίου 2013

Γερμανία: η μικρή συγκομιδή το 2013 προμηνύει αυξήσεις

"Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών τον Ιούνιο του 2013 , κατά την περίοδο της ανθοφορίας, τα αμπέλια δεν μπόρεσαν να παράγουν την αναμενόμενη ποσότητα σταφυλιών".

Αφενός οι κοινές συνθήκες με ορισμένες γαλλικές περιοχές παραγωγής σταφυλιών, αφετέρου η διαπίστωση μιας ευαίσθητης χρονιάς για τις περιοχές του Ρήνου, όπου ο τρύγος καθυστέρησε σε μήκος χρόνου, δημιούργησαν προβλήματα στην κανονική παραγωγή. Η διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού Ινστιτούτου Οίνου (Deutsches Weininstitut) Monika Reule, εκτιμά ότι οι ποσότητες που συλλέχθηκαν είναι κάτω από τις αρχικές προβλέψεις. Με 8,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου που παράγει το 2013, η Γερμανία καταγράφει πτώση 7% της παραγωγής σε σχέση με το 2012 και 9% σε σύγκριση με το μέσο όρο δεκαετίας.

Πάντως, η γερμανική παραγωγή ποικίλει σε όλες τις περιφέρειες, από την απότομη μείωση του Moselle (-25%), στις σημαντικές αυξήσεις στις κοιλάδες Ahr και Saale - Unstrut (αντίστοιχα 30 και 48%), ενώ ήταν σταθερή σε άλλες ζώνες (Rhenish Hesse , Franconia και Σαξονία). Αντιμέτωποι με αυτή την απρόσμενη μείωση της παραγωγής, οι τιμές του οίνου θα πρέπει να αυξηθούν σύμφωνα με τις αναλύσεις της DWI.

Η τελική αυτή εκτίμηση έρχεται να ανατρέψει την αισιοδοξία που παρουσίασαν οι Γερμανοί στην Copa Cogeca  όπου συμμετείχε και η ΚΕΟΣΟΕ.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 89 επισκέπτες συνδεδεμένους