Εκτύπωση
PDF

14 Οκτωβρίου 2013

Οι λεπτομέρειες για τις άμεσες ενισχύσεις των οιναμπέλων και της Ενιαίας ΚΟΑ για το κρασί στο τραπέζι των συζητήσεων σε Copa Cogeca  και στη Συμβουλευτική Οίνου με συμμετοχή της ΚΕΟΣΟΕ

Σήμερα και αύριο (14 και 15 Οκτωβρίου) συνεδριάζει η ομάδα Οίνος της Copa Cogeca και η Συμβουλευτική Ομάδα του κρασιού (με τη συμμετοχή της Commission, της Copa Cogeca, των βιομηχανιών οίνου, των μικρών παραγωγών, καταναλωτών, κλπ), στις οποίες θα εκπροσωπηθεί η ΚΕΟΣΟΕ με το Διευθυντή της Π. Κορδοπάτη, με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Κυρίαρχο θέμα εκτός της κατάστασης αγοράς εν μέσω (για τις βόρειες περιοχές) ή μετά τον φετινό τρυγητό θα είναι η συζήτηση επί των λεπτομερειών για τις αποφάσεις της ΚΑΠ μετά το 2014 που επηρεάζουν τον αμπελοοινικό τομέα.

Έμφαση θα δοθεί στη διερεύνηση των αποφάσεων των Κρατών Μελών σχετικά με την ένταξη των αμπελώνων τους στο καθεστώς άμεσων ενισχύσεων (σσ. το Κράτος Μέλος μπορεί ν’ αποφασίσει να μην εντάξει τους αμπελώνες), στο περιεχόμενο των προγραμμάτων Προβολής Προώθησης στην εσωτερική αγορά, των προγραμμάτων Αναδιάρθρωσης σε συνάρτηση με τις ασθένειες και στις λεπτομέρειες εφαρμογής του νέου καθεστώτος για τις άδειες φύτευσης από 1/1/2016.

Εξίσου σημαντικά θέματα που θα απασχολήσουν τις συναντήσεις είναι η προσπάθεια προστασίας των παραδοσιακών ενδείξεων (Reserve, Vinsanto, οίνος φυσικώς γλυκός κλπ) αφού δεν προστατεύονται σε παγκόσμιο επίπεδο και οι διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 379 επισκέπτες συνδεδεμένους