Εκτύπωση
PDF

10 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: Η διοικητική κατάρρευση παραλύει και τους οινοποιούς

Το Γραφείο Εμπορίου και φόρων για το αλκοόλ και τον καπνό (TTB) γιορτάζει τη δέκατη επέτειό του με θλίψη, αφού τα κοινοβούλια στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό του

2014. Το διοικητικό προσωπικό δεν είναι "ουσιώδες" αφού η κυβέρνηση προκάλεσε τεχνική ανεργία. Το μερικό κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (ή διακοπή) πίεσε πολλούς οινοποιούς. Το ΤΤΒ διαχειρίζεται την εμπορική επισήμανση των κρασιών και την έκδοση αδειών πώλησης για επιχειρήσεις του κλάδου του οίνου. Η επισήμανση για ένα κρασί "πρέπει να εγκριθεί από το TTB" για τους οίνους που πρόκειται να πωληθούν, συμπεριλαμβανομένων και των εμφιαλωμένων. Ως αποτέλεσμα, οι οινοποιοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα.

 

Σύμφωνα με τον κανονισμό, το ΤΤΒ έχει όριο "90 ημερών" για να εγκρίνει ή να αντιταχθεί στην αίτηση εμπορίας ενός κρασιού. Αλλά στη μέση της αμερικάνικης συγκομιδής, οι οινοποιοί έχουν τη συνήθεια να ζητούν επείγουσες άδειες για να αδειάζουν τις δεξαμενές τους. Κανονικά, η αίτηση αντιμετωπίζεται από το ΤΤΒ εντός 25 ημερών. Αλλά η διακοπή λειτουργίας θα οδηγήσει σε αδυναμία εγκρίσεων, δεδομένου ότι η διακοπή πλέον συνεχίζεται εδώ και δύο εβδομάδες.

Το μπλοκάρισμα του επόμενου προϋπολογισμού των ΗΠΑ συνεχίζεται και οι οινοποιοί ανησυχούν για τις συνθήκες παραγωγής και για την επόμενη περίοδο εμπορίας. Τα ίδια προβλήματα αποθήκευσης επηρεάζουν επίσης τη βιομηχανία ζυθοποιίας.

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 60 επισκέπτες συνδεδεμένους