Εκτύπωση
PDF

7 Οκτωβρίου 2013

Ο συνδυασμός των καιρικών συνθηκών, του αυτόρριζου αμπελώνα και των καλλιεργητικών πρακτικών, θα μας δώσει εξαιρετικά κρασιά στο νησί της Πάρου

Ο αυτόρριζος αμπελώνας της Πάρου με βασικές ποικιλίες την Μονεμβασιά (λευκή) και την Μανδηλαριά (ερυθρή) τις χαμηλές αποδόσεις και τις παραδοσιακές καλλιεργητικές πρακτικές σε συνδυασμό με την εύνοια των κλιματικών συνθηκών αναμένεται να δώσει φέτος στους οίνους την καλύτερη έκδοση των τυπικών χαρακτηριστικών της περιοχής.

Οι μειωμένες βροχοπτώσεις της άνοιξης και οι συνεχείς βοριάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνέβαλαν στην παραγωγή υγιέστατων σταφυλιών, ενώ οι οίνοι που βρίσκονται στο στάδιο της ζύμωσης αναμένεται να έχουν ικανοποιητική οξύτητα και πλούσια αρώματα.

Αρνητικό σημάδι στο νησί ο μικρότερος όγκος παραγωγής, που εν μέρει οφείλεται και στην εγκατάλειψη των αμπελώνων εξαιτίας της ασύμφορης οικονομικής απόδοσης της καλλιέργειας. Οι τιμές των σταφυλιών κινήθηκαν στα περσινά επίπεδα.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 94 επισκέπτες συνδεδεμένους