"Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ.: 161/472/30-06-2020 σχετικής πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, είναι σε καθεστώς αξιολόγησης.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΚΕΟΣΟΕ

keosoe

Εκτύπωση
PDF

23 Σεπτεμβρίου 2013

Τύρναβος: Η αρμονική ωρίμαση των σταφυλιών συμβάλλει στην παραγωγή έντονων και με γεμάτο σώμα κρασιών

Οι καιρικές συνθήκες της φετινής καλλιεργητικής  περιόδου και ιδιαίτερα  το σπάνιο για την περιοχή Τυρνάβου δροσερό καλοκαίρι  δημιούργησαν τις συνθήκες για μια πολύ ξεχωριστή χρονιά για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σταφυλικής παραγωγής. Οι σχετικά με άλλες χρονιές χαμηλότερες θερμοκρασίες που επικράτησαν σε συνδυασμό με τις ελάχιστές βροχοπτώσεις σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού και στην πορεία του τρύγου καθώς και η εξαιρετική ποιότητα των σταφυλιών όλων των ποικιλιών οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι οίνοι της φετινής χρονιάς θα αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ποικιλιών και θα αποτελεί η εσοδεία 2013 σημείο αναφοράς για τα κρασιά της περιοχής Τυρνάβου.

Η στρεμματικές αποδόσεις είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι σε κανονικά όμως για την περιοχή επίπεδα, τα σταφύλια είναι απόλυτα υγιή χωρίς καθόλου προσβολές σε όλες τις ποικιλίες και σε όλους τους αμπελώνες.

Η χρονιά χαρακτηρίζεται πρώιμη με αρμονική ωρίμαση των σταφυλιών, ο σακχαρικός τίτλος είναι υψηλός   αλλά και οι οξύτητες κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα πράγμα σπάνιο για τα δεδομένα της περιοχής. Η έλλειψη υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα προστάτευσε το αρωματικό δυναμικό των ποικιλιών ιδιαίτερα της ποικιλίας Μοσχάτο Τυρνάβου και αναμένονται οίνοι έντονα αρωματικοί αλλά και «γεμάτοι» με πλούσιο σώμα.  Πρόκειται για χρονιά με προϋποθέσεις παραγωγής οίνων υψηλών ποιοτικών επιδόσεων για την περιοχή Τυρνάβου ίσως και σε επίπεδο δεκαετίας.

Οι τιμές των σταφυλιών κινήθηκαν στα περσινά υψηλά επίπεδα.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Οι αιτήσεις στο πρόγραμμα Οινογνωσία είναι σε στάδιο αξιολόγησης


Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 139 επισκέπτες συνδεδεμένους