Εκτύπωση
PDF

13 Σεπτεμβρίου 2013

Πορτογαλία: τρύγος με κανονικές ποσότητες, παρά την έλλειψη επικονίασης και την καθυστέρηση ωρίμασης

Σύμφωνα με τις προβλέψεις από το πορτογαλικό Ινστιτούτο Αμπέλου και Οίνου, η πορτογαλική παραγωγή κρασιού αναμένεται να αυξηθεί σε 6,7 εκατ. εκατόλιτρα.


Με αύξηση κατά 7% σε σύγκριση με το 2012, η πορτογαλική συγκομιδή βρίσκεται σχεδόν στα επίπεδα του 2010, μετά από τις μικρές συγκομιδές το 2011 και το 2012, όπως φαίνεται στην κύρια περιοχή παραγωγής, στην κοιλάδα του Douro. Το 2013, η περιοχή του Douro θα αυξήσει την παραγωγή της κατά 15% (αντιπροσωπεύει το 23% της πορτογαλικής συγκομιδής).

Στον Πορτογαλικό αμπελώνα καταγράφεται μια γενική αύξηση του δυναμικού της συγκομιδής, εκτός από την επαρχία του Tejo και της χερσονήσου Setúbal (-10%). Η βροχή και χαμηλές θερμοκρασίες της άνοιξης επέδρασαν αρνητικά στην ανθοφορία, ιδίως στις επαρχίες του Minho και Trás-os-Montes. Αν και την 27η Αυγούστου, στους αμπελώνες της Πορτογαλίας κατεγράφη καθυστέρηση ωρίμασης κατά δύο εβδομάδες κατά μέσο όρο, η συγκομιδή έχει ήδη αρχίσει στο Alentejo.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 167 επισκέπτες συνδεδεμένους