Εκτύπωση
PDF

22 Αυγούστου 2013

Κατάρρευση των εξαγωγών χύμα κρασιών της Αργεντινής προς τις Ηνωμένες Πολιτείες

Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2013, οι εξαγωγές οίνου της Αργεντινής μειώθηκαν κατά 24% σε όγκο, ενώ η μέση τιμή αυξήθηκε κατά 25%, σύμφωνα με το Εθνικό Αμπελοοινικό Ινστιτούτο (INV).

Στα 3,06 δολάρια ανά λίτρο κατά μέσο όρο, η τιμή των κρασιών της Αργεντινής αποτελεί νέο ανώτατο όριο που ανησυχεί τη βιομηχανία. Όπως αναφέρθηκε, οι επιχειρηματίες ανησυχούν για τη συνεχή αύξηση των τιμών, η οποία δεν μπορεί να αντισταθμίσει τη μείωση του όγκου των εξαγωγών. Ο υψηλός πληθωρισμός του πέσο θεωρείται ως το κύριο εμπόδιο για την ανταγωνιστικότητα των κρασιών της Αργεντινής.

Η καλή συγκομιδή στην Καλιφόρνια το 2012 (και οι καλές προοπτικές παραγωγής το 2013) αποτελούν αίτια γι αυτήν την τάση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες που ήταν η μεγαλύτερη εισαγωγός κρασιών χύμα της Αργεντινής (70% του συνόλου το 2012), τώρα μειώνουν σημαντικά τις εισαγωγές τους (-60% τους πρώτους πέντε μήνες το 2013). Ωστόσο, οι εξαγωγές των εμφιαλωμένων κρασιών της Αργεντινής προς ΗΠΑ δείχνουν μια διαφαινόμενη ανάκαμψη (+1% κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου).

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 538 επισκέπτες συνδεδεμένους