Εκτύπωση
PDF

21 Αυγούστου 2013

Πέλεκυς του ΥΑΑΤ για την αποφυγή οινοποίησης μη οινοποιήσιμων ποικιλιών και για τις διαδικασίες παραγωγής χυμού σταφυλής

Υποχρεωτική αναγραφή, στα τιμολόγια και στα δελτία παραλαβής – που εκδίδονται για την εισκόμιση των σταφυλιών των αμπελουργών στα οινοποιεία – του ΑΦΜ, της ποικιλίας, αλλά κυρίως του κωδικού αμπελοτεμαχίου (δεκατριψήφιος) που έχει λάβει ο αμπελουργός από το Αμπελουργικό Μητρώο προβλέπει η υπ’ αρ. 3742/97864/7.8.2013 του τμήματος Οίνου του ΥΑΑΤ, το οποίο καλεί τις ΔΑΟΚ να πραγματοποιήσουν απροειδοποίητους ελέγχους.

Παράλληλα με άλλη εγκύκλιο του (3742/97884/7.8.2013) το τμήμα Οίνου καθορίζει αυστηρές διαδικασίες για την παραγωγή χυμού σταφυλής στην οποία μάλιστα προβλέπονται οι ίδιες υποχρεώσεις (ΑΦΜ, κωδικός αμπελοτεμαχίου, κλπ) αναγραφής στοιχείων στα παραστατικά διακίνησης.

Με τις δυο εγκυκλίους (πατήστε εδώ για να τις κατεβάσετε) το ΥΑΑΤ επιχειρεί με μεθοδικό και σαφή τρόπο απαντώντας σε ερωτήματα, να περιστείλει τα φαινόμενα οικονομικής νοθείας που ταλαιπωρούν τον οινικό κλάδο δεκαετίες ολόκληρες.


Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 254 επισκέπτες συνδεδεμένους