Εκτύπωση
PDF

26 Ioυλίου 2013

Ιστοσελίδες σε vin και  wine:... Έναρξη των διαπραγματεύσεων και απειλές μποϊκοτάζ

Στις 18 Ιουλίου ο Οργανισμός  Διαδικτύου για την εκχώρηση ονομάτων και αριθμών (ICANN, που  διαχειρίζεται τα ονόματα στο διαδίκτυο) συνεδρίασε  στο Durban με κυβερνητικούς αξιωματούχους για την ενημέρωση σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα νέων ονομασιών σε generic επίπεδο.

Η Εθνική Συνομοσπονδία  παραγωγών οίνων Ελεγχόμενων Ονομασιών Προέλευσης της Γαλλίας  (CNAOC)  αναφέρει ότι οι συνομιλίες  ήταν ιδιαίτερα τεταμένες ανάμεσα στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς   για τις νέες επεκτάσεις. "Wine" και ". Vin." Στη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας των εργασιών , η κυβερνητική συμβουλευτική επιτροπή του ICANN αναγνώρισε ότι «λόγω της μεγάλης πολυπλοκότητας του θέματος ήταν αδύνατο να ολοκληρωθεί η συνάντηση" και "εκπρόσωποι συμφώνησαν μια επιπλέον περίοδο 30 ημερών για να ολοκληρώσουν την διαδικασία .

Η EFOW  (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Οίνων Προέλευσης ) και η  CNAOC  εξέφρασαν την ικανοποίησή τους με την αναβολή γιατί θα μπορέσουν να υποβάλλουν  κανονιστικές προτάσεις στις  τέσσερις υποψήφιες  εταιρείες που θα διαχειριστούν τις νέες επεκτάσεις (μία  για ". Vin" και τρείς  για " Wine")  ώστε να προσαρμοσθεί  η  ανάπτυξη του Διαδικτύου με σεβασμό στίς ονομασίες προέλευσης." Οι πρόεδροι των αντίστοιχων οργανισμών, Bernard Farges και Riccardo Ricci Cubastro, "καλούν όλους τους φορείς του κλάδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μποϊκοτάρουν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ", αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις. Επίσης απειλούν να απευθυνθούν στις δικαστικές αρχές να "ώστε  να αφαιρεθούν  όλες οι ονομασίες που συνδυάζονται  με τη φήμη των ονομασιών προέλευσης"

Η Ευρωπαϊκή οινοβιομηχανία φοβάται την πώληση ονομασιών του  τομέα στον πλειοδότη που θα συγχέονται  με γεωγραφικές ενδείξεις και για τον λόγο αυτό επιζητά την ρύθμιση των διαδικασιών  παροχής διευθύνσεων στο internet  με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις γεωγραφικές ενδείξεις.

 

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 250 επισκέπτες συνδεδεμένους