Εκτύπωση
PDF

18 Ιουλίου 2013

Βραζιλία:Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου χρηματοδοτείται από Βραζιλιάνικο κρασί και την σαμπάνια Taittinger

Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί το 2014 στη Βραζιλία. Το βραζιλιάνικο εμπορικό σήμα Lidio Carraro επιλέχθηκε από τη FIFA ως ο επίσημος προμηθευτής.

Τα κρασιά της διανέμονται  σε όλα τα  στάδια του εμπορίου όπως  τονίστηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για το εμπορικό σήμα, το οποίο δημιουργήθηκε το 1998 στην πολιτεία του Rio Grande do Sul και παράγει 300.000 φιάλες ετησίως. Αυτή η παραγωγή θα πρέπει να διπλασιαστεί για να ανταποκριθούν στη ζήτηση που θα επιφέρει το παγκόσμιο κύπελλο. Η συμφωνία με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προβλέπει ότι μισό εκατομμύριο μπουκάλια θα πρέπει να είναι διαθέσιμα. Η επιλογή της  Lidio Carraro είναι το αποτέλεσμα πίεσης από τις αρχές της Βραζιλίας ώστε να επιλεγεί  Βραζιλιάνο κρασί. Στόχος της κυβέρνησης της Βραζιλίας είναι  να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, όχι μόνο για να επιβεβαιώσει τον ρόλο της ως μιας ανερχόμενης  οικονομικής  δύναμης,  αλλά και να προωθήσει τη βιομηχανία οίνου. 
Εκτός από τους μη αφρώδεις οίνους, η γαλλική μάρκα Taittinger έχει οριστεί ως επίσημη  Champagne του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 492 επισκέπτες συνδεδεμένους