Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

12 Iουλίου 2013

Τηλεοπτικό σποτ για το κρασί, ναι μεν αλλά...

Αν και το σχετικό video προβάλλεται εδώ και ένα χρόνο στην ελληνική τηλεόραση (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=46hMz_DAonE)
το ΥΑΑΤ στο πλαίσιο πρωτοβουλίας «Συμμαχία για την Ελλάδα» επέλεξε ως πρώτο αγροτικό προϊόν το ελληνικό κρασί.  Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαληθευτεί η ρήση ότι στην κρίση δεν  υπάρχουν καταναλωτές,  που όμως  θα ήταν σκόπιμο να καταναλώνουν το Π.Ο.Π.  ελληνικό κρασί σε συσκευασίες (bag in box). Η κυκλοφορία των ελληνικών Π.Ο.Π. οίνων σε συσκευασίες των 5 lt.  θα αποτελούσε  ελκυστική επιλογή, από οικονομική άποψη για τον καταναλωτή όπως γίνεται στις κύριες οινοπαραγωγές χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία).
Δεν είναι δυνατόν σήμερα το ΥΑΑΤ να μην προχωρά στην υιοθέτηση προώθησης της κατανάλωσης οίνου με μεθόδους που όπως αποδεικνύεται από την ευρωπαϊκή εμπειρία, θα τόνωναν την κατανάλωση
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του ΥΑΑΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έμπρακτη υποστήριξη του ποιοτικού ελληνικού κρασιού.
Το πρώτο τηλεοπτικό σποτ σε συνεργασία ΥΠΑΑΤ και "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"
Με στρατηγική κατεύθυνση την ενεργό συμβολή όλων στην ενίσχυση της ποιότητας και μέσω αυτής και της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων, των επιχειρήσεων του κλάδου και, κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε σε μια σημαντική πρωτοβουλία σε συνεργασία με την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»: την τηλεοπτική προβολή κοινωνικού μηνύματος, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, αρχίζοντας από το ελληνικό κρασί.
Αποτέλεσμα της Συμφωνίας Συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» είναι το τηλεοπτικό αυτό μήνυμα που εγκρίθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και προβάλλεται από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και τοπικής εμβέλειας, σε δημόσιους χώρους όπως αίθουσες αναμονής των αεροδρομίων, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και σε χώρους εστίασης.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» που εθελοντικά στηρίζουν την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, επικεντρώνουν τις δράσεις τους στην ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της ελληνικής γης και θάλασσας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους και την προώθησή τους στις μεγάλες καταναλωτικές αγορές.
Το συγκεκριμένο μήνυμα αφορά στην προώθηση του ελληνικού κρασιού τόσο στην εγχώρια όσο και στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές, παρουσιάζοντας μια νέα εικόνα για το ποιοτικό, παραδοσιακό κρασί, στηρίζοντας έμπρακτα την εξωστρέφεια και συμβάλλοντας στο άνοιγμα νέων αγορών ώστε η χώρα να αποκτήσει φήμη παραγωγής οίνου με ισχυρό, αναγνωρίσιμο brand.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Προχωράμε σε συμμαχίες με όλους τους ενδιαφερόμενους για την πρόοδο της γεωργικής παραγωγής, καθώς όλοι είμαστε στην ίδια πλευρά αυτής της μάχης. Καταβάλλουμε ιδιαίτερες προσπάθειες να στρέψουμε την παραγωγή μας σε μια γεωργία ποιότητας, σε μια γεωργία με ονομασία προέλευσης, με τη γεωγραφική της ένδειξη, παραγόμενη με βιολογικό τρόπο, μια γεωργία δηλαδή που σέβεται τους φυσικούς πόρους και αγωνίζεται για την αειφορία, μια γεωργία συνυφασμένη με την παράδοση και τον πολιτισμό μας και με τις παραγωγικές ιδιαιτερότητες (νησιωτικές, ορεινές κ.α.) του τόπου μας. Γιατί αυτά τα χαρακτηριστικά του είναι αυτά που ζητούν οι ντόπιοι και ξένοι καταναλωτές, άρα είναι το καλύτερο ‘διαβατήριό’ τους».

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 260 επισκέπτες συνδεδεμένους