Εκτύπωση
PDF

7 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥMarcou Christos


Ένα νέο κεφάλαιο στην εξαγωγική πορεία του ελληνικού συνεταιριστικού κρασιού ανοίγει πλέον από σήμερα, με την υπογραφή, σε πανηγυρική τελετή στο Δημαρχείο Αθήνας, μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΟΣΟΕ, του εκπροσώπου των Coop Wines of Greece, και της Beijing Grain Group που είναι η μεγαλύτερη δημοτική επιχείρηση του Πεκίνου.

Η υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιείται ως ακόλουθο γεγονός της αποστολής του Δήμου Αθηναίων στο Πεκίνο στις 27-29 Μαρτίου 2013, στην οποία υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο συνεργασίας ο πρεσβευτής των  Coop Wines of Greece κ. Θεμιστοκλής Μαυροειδής.

Τη σημασία της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας και της διάνοιξης ενός νέου πεδίου ελληνοκινεζικής συνεργασίας υποδηλώνει η παρουσία στην εκδήλωση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, που ευχήθηκε καλή συνέχεια, του Γ.Γ. ΥΑΑΤ κ. Δ. Μελά, που παρομοίασε την παραγωγή και την κατανάλωση οίνου ως ψυχική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων,  καθώς επίσης και του εμπορικού και οικονομικού ακολούθου της κινεζικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ κ. Χ. Μάρκου, ο πρόεδρος του ΑΟΣ Τυρνάβου κ. Α. Ραψανιώτης ως συντονιστής του προγράμματος Coop  Wines of Greece  και ο επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας Beijing Grain Group κ. HU Xin Min . Στην ομιλία του ο κ. Χ. Μάρκου αναφέρθηκε στην πανάρχαια ιστορία του κρασιού, στις ευεργετικές ιδιότητες του για την υγεία και στη συνάφεια του με τον πολιτισμό, καθώς επίσης και στην προοπτική που σηματοδοτεί το brand Coop Wines of Greece και η μόνιμη παρουσία του στην αγορά της Κίνας με την αρωγή των προγραμμάτων του ΥΑΑΤΡ. Σε ανάλογο πνεύμα ήταν και η ομιλία του επικεφαλής της κινεζικής επιχείρησης , που αναφέρθηκε στους κοινούς τόπους των δυο χωρών ιδιαίτερα στον πολιτισμό και στο ενδιαφέρον της γιγαντιαίας δημοτικής επιχείρησης για συνεργασία σε εμπορικό επίπεδο.

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 51 επισκέπτες συνδεδεμένους