Εκτύπωση
PDF

24 Απριλίου 2013

Σύσκεψη ΚΕΟΣΟΕ – ΠΑΣΕΓΕΣ – κομμάτων για το Ν. 4015/2011

Σύσκεψη διοργανώνει σήμερα η ΚΕΟΣΟΕ με τη συμμετοχή των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και των υπεύθυνων αγροτικού των κομμάτων

της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η σύσκεψη συγκαλείται αφού η εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4015/2011 για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς μετά την πάροδο δεκαεπτά μηνών από την ψήφισή του έχει αποδειχθεί προβληματική, γεγονός που ενισχύει και η διαδοχική χορήγηση παρατάσεων.

Σε πολλές περιπτώσεις η ασαφής ερμηνεία των διατάξεων του νόμου, επιφέρει την αρνητική επίδραση εξωγενών παραγόντων (π.χ. τράπεζες, αγορά, κλπ), αλλά και οδηγεί τις συνεταιριστικές οργανώσεις σε εσωστρεφείς διαδικασίες που κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η αβεβαιότητα για το εγχείρημα και το αποτέλεσμα μετατροπής τους.

Ειδικότερα για τις Τριτοβάθμιες Οργανώσεις  του άρθρου 29 του Ν. 2810/00 (ΚΕΣΕ) που μπορούν να μετατραπούν σε ΑΣ Κλαδικούς (άρθρο 19 § 8 του Ν. 4015/11) οι διατάξεις είναι όχι μόνο ελλιπείς, αλλά και ανεφάρμοστες παρά την πρόθεση των Τριτοβάθμιων Οργανώσεων τους να εφαρμόσουν το νόμο.

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 80 επισκέπτες συνδεδεμένους