Εκτύπωση
PDF

4 Απριλίου 2013

Παραδοσιακές ενδείξεις κρασιών: ένα φράγμα προστατευτισμού για τα αμερικάνικα κρασιά;

Τοποθετημένη κάτω από την άμεση εποπτεία του γραφείου του Προέδρου των ΗΠΑ, η αμερικανική επιτροπή των Αντιπροσώπων

Εμπορίου (USTR) δημοσίευσε την έκθεσή για το 2013 σχετικά με τα εμπόδια στις αγορές του εξωτερικού. Στον μεγάλο όγκο που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, η USTR αναφέρεται ειδικά στο θέμα των παραδοσιακών ενδείξεων του Παλαιού Κόσμου και τη χρήση τους στο Νέο Κόσμο (σχετικά με ενδείξεις π.χ. Chateau, Clos, surlies). Σύμφωνα με την έκθεση, "Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το σύστημα προστασίας των γεωγραφικών και παραδοσιακών ευρωπαϊκών ενδείξεων" και αναφέρει παραδοσιακό ευρωπαϊκό όσον αφορά την αρνητική επίδρασή τους στην προστασία των εμπορικών σημάτων και την πρόσβαση στη διεθνή αγορά για τα προϊόντα των ΗΠΑ.

Η USTR ανακοίνωσε ότι ήδη παρακολουθούν προσεκτικά τα νομοθετικά κείμενα που σχετίζονται με κρασί [ΚΑΝ(ΕΚ) 479/08 και ΚΑΝ(ΕΚ) 607/09] και προετοιμάζονται προσεκτικά για τις προγραμματισμένες συζητήσεις σχετικά με το θέμα αυτό τον προσεχή Δεκέμβριο. Οι Αμερικάνοι θα λάβουν μέρος στις συζητήσεις και οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις θα πρέπει να υλοποιηθούν από το 2014. Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2013, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Γεωργία, Dacian Ciolos καθησύχασε την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ανακοίνωσε ευρωπαϊκή εναρμόνιση.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 80 επισκέπτες συνδεδεμένους