"Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ.: 161/472/30-06-2020 σχετικής πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, είναι σε καθεστώς αξιολόγησης.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΚΕΟΣΟΕ

keosoe

Εκτύπωση
PDF

27 Μαρτίου 2013

Δικαιώματα φύτευσης: Οι υπουργοί της ΕΕ ορίζουν την αύξηση των αμπελώνων στο 1%


Στις 18 και 19 Μαρτίου 2013, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας συνεδρίασε στις Βρυξέλλες για να λάβει κοινή θέση σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (2014-2018). Οι συζητήσεις αυτές οδήγησαν σε πολιτικό συμβιβασμό που έχει αξία για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε δήλωσή του, ο Γάλλος Υπουργός Γεωργίας, Stéphane Le Foll, επανήλθε στην ιδιαιτερότητα της Κοινής Οργάνωσης του Αγοράς του κρασιού. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση» ανέφερε ο υπουργός «να έχουμε καταφέρει τη διατήρηση ενός κανονιστικού δυναμικού εργαλείου για την παραγωγή του ευρωπαϊκού αμπελώνα. Αυτό το σύστημα θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό από το 2019. Το σημερινό σύστημα έτσι να επεκταθεί μέχρι το 2018, ενώ θα έληγε στο τέλος του 2015».

Το νέο σύστημα των δικαιωμάτων φύτευσης βασίζεται στα συμπεράσματα της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτό το σχέδιο δεν είναι αρκετά "φιλόδοξο" σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Οινοπαραγωγών Ελεγχόμενων Ονομασιών Προέλευσης της Γαλλίας (CNAOC) αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κρασιών Προέλευσης (EFOW). Ικανοποιημένες οι ενώσεις με την προσωρινή παράταση του ισχύοντος συστήματος, ανησυχούν για το ότι η διάρκεια ζωής της νέας πρότασης θα είναι μόλις 6 έτη.

Πολλοί εκπρόσωποι της βιομηχανίας φοβούνται ότι πρόκειται για μια μεταβατική φάση πριν από την πλήρη απελευθέρωση. Το Υπουργικό Συμβούλιο σημείωσε επίσης ότι η ετήσια αύξηση νέων φυτεύσεων θα μπορούσε να οριστεί στο 1%. Η CNAOC και η EFOW πρότειναν ποσοστό στο 0,5%. Οι οργανώσεις αυτές περιμένουν τώρα το άνοιγμα των τριμερών διαπραγματεύσεων. Μια εβδομάδα νωρίτερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε λάβει μια σοβαρή απόφαση για την ΚΟΑ οίνου σύμφωνα με την οποία ζητά τη διατήρηση του ισχύοντος συστήματος μέχρι το 2030.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Οι αιτήσεις στο πρόγραμμα Οινογνωσία είναι σε στάδιο αξιολόγησης


Επιστημονική Συνεδρία

Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 474 επισκέπτες συνδεδεμένους