Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

8 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου - DETROP - OENOS - ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΖΙ

Μέσα από την παρουσία σχεδόν 500 εκθετών (μεταξύ των οποίων και πολλοί συνεταιρισμοί) απ’ όλη την Ελλάδα, οι DETROP-OENOS ξεκινούν σήμερα στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Μαρτίου, αντιπροσωπεύοντας τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια της εγχώριας παραγωγής τροφίμων -ποτών.

Τις εκθέσεις DETROP & OENOS, που διοργανώνει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας ΔΕΘ-HELEXPO, θα επισκεφτεί το Σάββατο και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Κομβικό ρόλο στην προσπάθεια των ελληνικών βιομηχανιών τροφίμων-ποτών να εξάγουν προϊόντα τους στο εξωτερικό θα διαδραματίσουν οι πάνω από 100 προσκεκλημένοι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers), που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στις εκθέσεις και προέρχονται από τις ΗΠΑ, Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Σουηδία, Βέλγιο και πολλές άλλες χώρες.

Μεταξύ των hosted buyers περιλαμβάνονται κορυφαίοι εξειδικευμένοι Sommelier, Σεφ, δημοσιογράφοι και στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων - ποτών.

Παρούσες στην έκθεση και 4 Περιφέρειες της χώρας, η Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο και η Κρήτη, ενώ επίσης συμμετέχουν και πολλά Επιμελητήρια της χώρας, αλλά και από την Κύπρο, με πλήθος μελών τους.

Διευρυμένη είναι και η εκθεσιακή παρουσία του Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων-Ποτών Εξωτερικού (ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ), ενώ την ίδια στιγμή σε κεντρικό σημείο των DETROP - OENOS και σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο θα γίνουν παρουσιάσεις προϊόντων εκθετών και γευστικές δοκιμές.

Οι εκθέσεις DETROP & OENOS τελούν υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου & Οίνου και της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Μακεδονίας.

Παράλληλες εκδηλώσεις των εκθέσεων DETROP & OENOS:

2 σημαντικές Ημερίδες
•  «Το Μέλλον των Ελληνικών Προϊόντων στο εξωτερικό»
• «Ενέργειες προώθησης πωλήσεων των ελληνικών κρασιών στη Γερμανική αγορά»

«Επώνυμες» Γευσιγνωσίες
•  Με την κα. Νταϊάν Κόχυλα, η οποία θα μαγειρέψει συνταγές της Βορείου Ελλάδος με εκλεκτά προϊόντα, που θα προσφέρουν οι εκθέτες
•  Με αναγνωρισμένους Σεφ, οι οποίοι θα δημιουργήσουν εξαιρετικά πιάτα, με βάση τα κρητικά προϊόντα
•  Το Γευστικό σαλόνι του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ

Μοναδικές Εμπειρίες
• Να δοκιμάσετε τα βραβευμένα κρασιά του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης
• Να γνωρίσετε την κα. Τάρα Τόμας, δημοσιογράφο του Wine & Spirit, Νο 1 περιοδικό του κλάδου στην Αμερική, η οποία θα τιμηθεί στην τελετή Απονομής των Βραβείων του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης
• Να γευτείτε γαστρονομικές δημιουργίες στο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που οργανώνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων

Και πλήθος άλλων εκδηλώσεων στο www.helexpo.gr (επισυνάπτεται σε μορφή pdf όλο το αναλυτικό πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων).

Ξεπερνούν τους 100 οι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες (hostedbuyers), οι οποίοι προέρχονται από τη Γερμανία, Ρωσία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Αυστρία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Σουηδία, Σλοβακία, Νορβηγία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Δανία και Βόρεια Αμερική.

Οι εκθέσεις DETROP& OENOS καλύπτουν έξι εκθεσιακά Περίπτερα, η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε επαγγελματίες, ενώ πλαισιώνονται από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, που καλύπτουν σχεδόν κάθε επιθυμία ενημέρωσης για τα τρόφιμα και τον οίνο.

«Η εξωστρέφεια είναι προτεραιότητα για το δίδυμο των DETROP & OENOS και αυτό αντικατοπτρίζεται στον όγκο των προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών, που θα βρεθούν στη φετινή διοργάνωση. Οι δύο εκθέσεις παρέχουν την καταλληλότερη πλατφόρμα στις επιχειρήσεις τροφίμων-ποτών, προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες διεύρυνσης των εξαγωγών τους» επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Θεόδωρος Σουμπάσης.

«Οι εκθέτες στις φετινές DETROP & OENOS είναι περίπου 20% περισσότεροι, σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. Κορυφαίοι ειδικοί, Sommelier, σεφ, εξειδικευμένα στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων, στελέχη και ιδιοκτήτες φημισμένων εστιατορίων και σχετικών αλυσίδων, καθώς και δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου από διάφορες περιοχές του κόσμου, θα βρίσκονται στις DETROP & OENOS», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Αναστάσιος Τζήκας. Ο κ. Τζήκας πρόσθεσε πως οι εκθέσεις, που έχει υλοποιήσει από τις αρχές του έτους, η ΔΕΘ-HELEXPO καταγράφουν αυξημένη επισκεψιμότητα, αλλά και πολύ ικανοποιητική συμμετοχή εκθετών.




ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 250 επισκέπτες συνδεδεμένους